WEO verliest topper van Engelbert

Na de afgelasting van vorige week, als gevolg van een door regenwater ondergelopen veld, mocht WEO zondag opnieuw naar Engelbert vertrekken voor de uitwedstrijd tegen de koploper. De spannende heenwedstrijd was destijds in 4-4 geëindigd, mede door een hele late treffer van Engelbert. WEO had maar één ding in het hoofd en dat was het op dat moment opgelopen puntverlies terug te pakken. Op een hard en droog veld werd deze doelstelling uiteindelijk niet gerealiseerd en keerden de Woldendorpers met een 3-1 nederlaag huiswaarts.

De beginfase van het duel was duidelijk voor Engelbert. Het lukt de defensie van WEO twintig minuten om de tegenstander van scoren af te houden. Totdat spits Nils Martin een corner hard binnenkopte: 1-0. Na deze treffer gooide WEO de schroom van zich af en begon ook aanvallend mee te doen. Grote kansen leverde dit nog niet op. De 1-1 moest in de 35e minuut dan ook uit een vrije trap komen. De inzet van Jeroen ten Have werd nog door de keeper van Engelbert gekeerd, maar de slecht verwerkte bal kon daarna door de scherpe Daniël Boekee tegen het nylon worden gewerkt: 1-1.

Lang genieten was er niet bij voor de gasten, want twee minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld alweer in het doel. Of de spelers van WEO nog van de gelijkmaker stonden te genieten was niet duidelijk, maar er werd niet adequaat gereageerd op een steekpass vanaf het middenveld. Competitie-topscorer Jordi Rasterhoff zocht het doel van de bezoekers en rondde beheerst af: 2-1. Vlak voor rust mocht Engelbert aanleggen voor een penalty. Stefan van der Wal kreeg tijdens een kopduel in het strafschopgebied de bal ongelukkig op zijn arm. De scheidsrechter zag hier echter opzet in en legde de bal op de stip. Doelman Michael van der Beek had echter de penalty uit de bekerwedstrijd tegen Engelbert nog onthouden, dook in de goede hoek en keerde de inzet. Hij hield  WEO daarmee in de wedstrijd.

Jeroen ten Have bleef na de thee in de kleedkamers achter. Zijn plaats werd ingenomen door Maurice Burger. WEO kwam goed uit de startblokken en creëerde zich een aantal kansen. De grootste kwam op naam van Daniël Boekee, die een voorzet van Niels Jansen voor het inschuiven had. De sluitpost van Engelbert, die zich zo groot mogelijk maakte, bracht echter redding door het schot te blokkeren.

Ondertussen was scheidsrechter Bloem begonnen met het bloed onder de nagels van de WEO- spelers weg te halen door steeds vaker in het nadeel van de Woldendorpers te fluiten. Waar regelmatig werd gedacht dat WEO na een fluitsignaal een vrije trap zou krijgen, bleek de man in het zwart deze aan Engelbert toe te kennen. Tien minuten voor tijd maakte Jordi Rasterhoff de 3-1. De linksback van Engelbert was mee opgekomen en kon met een voorzet spits Rasterhoff laten scoren. Hierna probeerde WEO het met een alles of niets-offensief.

Dit leverde ook een doelpunt op voor Daniël Boekee na een eentweetje met Niels Jansen, maar door een discutabel vlagsignaal werd het doelpunt afgekeurd. Dit viel bij Boekee verkeerd. Hij ging met de scheidsrechter in discussie, die uiteindelijk geel gaf voor commentaar op de leiding. Vlak voor tijd had WEO een penalty moeten krijgen nadat Niels Jansen in de zestien werd neergehaald, maar de fluitist wou er niet aan. Hierna was het gedaan en beende de selectie van WEO ontdaan naar de kleedkamers.

Het gevoel bij WEO was na afloop dat er minstens een punt gepakt had kunnen worden, maar dat de kansen niet waren afgemaakt. Het, in de ogen van de club, discutabele optreden van de scheidsrechter werkte ook niet mee. WEO moet zich nu gaan voorbereiden voor de strijd om de derde plaats, waar met de meest ideale eind- of periodestand nog een nacompetitie plek in zit. Die strijd begint zondag al tegen directe concurrent Blaauw Geel ’15, dat dan op het sportpark van Woldendorp zijn opwachting maakt.

* Engelbert – WEO 3-1 (2-1). Nils Martin 1-0; Daniël Boekee 1-1; Jordi Rasterhoff 2-1; Jordi Rasterhoff 3-1.

No Replies to "WEO verliest topper van Engelbert"