Omlandia houdt punt over aan voetbalthriller

omlandiapkc
Drievoudig doelpuntenmaker Jeroen Haan was moeilijk af te stoppen.

Omlandia heeft een meer dan verdiend punt overgehouden aan de voetbalthriller tegen PKC ’83.  De gasten lieten het betere voetbal zien, maar de Ten Boersters stelden daar een flinke dosis passie en vechtlust tegenover. Het werd dan ook een regelrechte voetbalthriller op het sportpark aan de Sportlaan die uiteindelijk in 3-3 eindigde. Jeroen Haan scoorde alle goals voor de witblauwen.

Dat het team van trainer Simon Schuil jr. in staat is om het topploegen flink lastig te maken had koploper sv Urk al aan den lijve ondervonden, dus was PKC ’83 gewaarschuwd. De in het knalgeel gestoken gasten hadden alle belang bij een zege, want men stond immers aan de leiding in de derde periode met tien punten uit vier wedstrijden.

Bij de gastheren ontbraken de geblesseerden Henk van der Wolde en Martin Oudman. Voor het overige kon Schuil over een fitte selectie beschikken. De thuisclub kwam al vroeg in de wedstrijd met de schrik vrij toen Frank Sallie een unieke kans kreeg aangeboden om de score te openen. Hij zag de bal echter langs vliegen.

De openingsfase was duidelijk voor PKC ’83. Het was echter Omlandia dat het spel op de kar wist te zetten. Thijs Sonneveld zette van dichtbij voor en zag Jeroen Haan de bal binnen tikken: 1-0.  Voor de gasten een donderslag bij heldere hemel, die hen niet echt van hun stuk kon brengen. Ze zochten zonder veel omhaal de weg naar het doel van sluitpost Devon Harmsma.

De goed georganiseerde defensie van Omlandia wist een klein half uur stand te houden. Een goed achter de verdediging geplaatste bal werd de gastheren vervolgens fataal. Wesley Walstra kegelde de bal tegen het nylon: 1-1.

Omlandia leek de draad even kwijt toen Dennis Loer geblesseerd moest afhaken en Bert Zwart binnen de lijnen werd gebracht. De organisatie was even zoek, PKC ’83 trok de teugels wat strakker aan  en dat leidde in de 45e minuut tot de 1-2 voorsprong van de gasten. Kassim Bizimana roste het speeltuig van dichtbij achter Harmsma nadat een corner niet goed weggewerkt kon worden. Het was zuur voor de thuisclub, maar op dat moment wel een terechte tussenstand.

De Ten Boersters waren allerminst verslagen en dat lieten ze na de rust ook zien. Schoten van Jeroen Haan en Jan Oosterbeek werden gekraakt en PKC ’83 kreeg het steeds moeilijker met de agressiviteit van Omlandia. Daarbij kwam nog eens dat de passing steeds slordiger werd.

Een van de keren dat dit gebeurde, werd de bezoekers meteen fataal. Frank Sallie probeerde een medespeler te vinden, maar vond Bert Zwart. De rechterverdediger bedacht zich geen moment, lepelde de bal over de defensie van PKC ’83 en vond Jeroen Haan. De man van de wedstrijd bedacht zich geen moment en joeg de bal met een fraaie volley in de kruising: 2-2.

Ondertussen hadden beide ploegen al een strafschop geclaimd, maar arbiter Arends liet zich niet foppen. Ook niet door zijn assistent van PKC ’83, die hij op een gegeven moment even kwam vertellen dat het afgelopen moest zijn met zijn vaak onnodige gezwaai.

Het open duel was toen al volledig ontbrand en ontwikkelde zich tot een echte thriller waarvan de afloop allerminst zeker was. Omlandia had zich goed hersteld van een ietwat tegenvallende eerste helft en maakte het de bezoekers knap lastig. Het leek een hele vervelende middag voor het team van trainer Bennie de Jong te gaan worden toen een diepe bal van Jeroen Dijkhuizen bij teammaatje Jeroen Haan terecht kwam. De spits toonde zich ook nu genadeloos en tekende voor zijn derde van de middag: 3-2.

PKC ’83 schakelde nog een tandje bij en probeerde met de moed der wanhoop een dreigende nederlaag af te wenden. Het zal niet zijn bedoeling zijn geweest, maar de gasten kregen hulp van René Hovenkamp. Hij zette een blok waarvan Inia vond dat het niet volgens de regels was gegaan. De bal werd op de stip gelegd en door Michel Boonstra binnen geschoten. Devon Harmsma zat er nog met de vingers aan. Hij kon de bal echter niet dusdanig goed raken dat een treffer voorkomen kon worden: 3-3. Met wat meer fortuin waren de bezoekers er zelfs nog met de winst vandoor geslopen, doch dat bleef Omlandia bespaard. Voor de neutrale toeschouwer was het een prima wedstrijd om naar te kijken met uiteindelijk een terechte eindstand.

* Omlandia – PKC ’83 3-3 (1-2). Jeroen Haan 1-0; Wesley Walstra 1-1; Kassim Bizimana 1-2; Jeroen Haan 2-2; Jeroen Haan 3-2: Michel Boonstra 3-3 (strafschop)

No Replies to "Omlandia houdt punt over aan voetbalthriller"