Tafeltennissers Klimaatgroep Stars kampioen

Jan Tammenga
Jan Tammenga, speler en teamcaptain van kampioen Klimaatgroep Stars 1 (foto: Ivo Lint TTV Midstars)

Klimaatgroep Stars 1 uit Middelstum is in de tweede divisie van de landelijke competitie kampioen geworden dankzij een 10‐0 overwinning op het stad-Groninger GTTC. Omdat mede-concurrent TTV Hilversum een nederlaag moest slikken (4‐6) tegen Bijmaat uit Huizen kon twee wedstrijden voor het einde van de competitie de vlag al uit in Middestum en is het team van trainer Anne Vlieg en coach Gert Stulp terug in de eerste divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie.

Colin Rengers gaf in de eerste partij van de avond een game prijs tegen Hugo Beute. Teun Bosveld had in de tweede partij van de avond zelfs een vijfde game nodig tegen Jan Willem van de Werf. Jan Tammenga verloor nog een game in de zesde partij van de avond van Hugo Beute maar daarna was het volledig bal en gunden de mannen van Klimaatgroep Stars 1 de tegenstander niets meer. Maar liefst zeven wedstrijden werden in klinkende 3‐0 overwinningen omgezet en daarmee bewees Klimaatgroep Stars met afstand de beste ploeg te zijn in de tweede divisie A en promoveert het met recht naar de eerste divisie en valt er voor de toeschouwers komend seizoen weer veel te genieten van toptafeltennis in Middelstum. De eerstvolgende wedstrijd is het thuisduel tegen De Toekomst, dat zaterdag om zes uur wordt gespeeld.


De reserves van de Middelstummer club speelden in Veenendaal gelijk, maar blijven in de race voor het kampioenschap in de derde divisie van de landelijke competitie. De nek aan nek-race met concurrent De Veluwe uit Apeldoorn is nog steeds in volle gang. Terwijl KlimaatgroepStars 2 de punten deelde met SKF (5‐5) deed De Veluwe dat in hun duel met Tafeltennis Zwolle (5‐5). Hierdoor blijft het verschil tussen KlimaatgroepStars 2 en De Veluwe slecht een punt op de ranglijst in het voordeel van de Middelstummers.
Klimaatgroep Stars 2 moest zaterdag vol aan de bak in Veenendaal en kreeg de punten alles behalve cadeau. Er werden maar liefst zes vijfde en beslissende games gespeeld die gelijkmatig over beide ploegen werden verdeeld.

Kevin Baron mocht in de eerste partij van de middag gelijk vol aan de bak tegen Tali Cohen en trok in de beslissende game net aan het langste eind (12‐10). Thomas Kuijer won vervolgens makkelijk van Remco Nieuwenbroek en Anne Vlieg die nog een keer moest opdraven bij afwezigheid van Jan Thews had een vijfde game nodig tegen Max van Amerongen (11‐4). Deze 3‐0 tussenstand in het voordeel van de Noord-Groningers betekende een droomstart, maar het kantelpunt volgde tijdens het dubbelspel.

In een gevecht op het scherp van de snede, met nog een 6‐4 voorsprong van de gasten in de vijfde game, wist SKF de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken (14‐12). Dat gaf de gastheren zoveel vertrouwen dat van de volgendevier wedstrijden drie in winst werden omgezet. Bij een 4‐4 tussenstand speelde Kevin Baron in de negende partij van de avond goed tegen van Amerongen (3‐1 winst) en in de afsluitende partij kwam Thomas Kuijer net te korte tegen Talin Cohen (2‐3). Zaterdag speelt men om zes uur thuis tegen Tafeltennis Zwolle.

De dames van Klimaatgroep Stars wisten een knappe 6‐4 overwinning tegen de dames van Tafeltennis Nijmegen in de tweede divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie te boeken. Linda van der Veen was de gevierde dame aan de kant van de Middelstummers door in Nijmegen voor een puntgave hattrick te tekenen. Anine Stegeman wist de topprestatie van haar teamgenote net niet te benaderen door in de vijfde beslissende game van Marie Anne Hendrix te verliezen (14‐12). Saskia de Jong wist Marie Anne Hendrix wel in te pakken. Met deze zege stijgt Klimaatgroep Stars naar de vierde plaats op de ranglijst. Disnierats komt zaterdag naar Middelstum. ook dat duel begint om zes uur.

No Replies to "Tafeltennissers Klimaatgroep Stars kampioen"