Keurige resultaten voor SVA Appingedam

turnensvappingedamVoor de meiden van SVA Appingedam stond zaterdag de tweede wedstrijd in NTS A op het programma. Deze werd afgewerkt in de sporthal van het Alfa College in Groningen. Eerder hadden de turnsters van SVA Appingedam al een wedstrijd in Tweede  Exloërmond geturnd, waarvan de eindscore plus de eindscore van zaterdag bij elkaar opgeteld werden voor de uitslag van de provinciale kampioenschappen.

In de eerste wedstrijd begon Quinty Vriemoedt, zonder haar zieke clubgenoot  Nanda van den Berg, al om kwart over acht in de ochtend  met haar  warming-up. Het eerste toestel waar zij haar oefening mocht laten zien was op balk. Ze turnde een keurige en stabiele balkoefening en bleef zelfs bij een nieuwe element voor haar, handstand koprol gevolgd door een losse rol, staan op de tien centimeter brede en vijf meter lange balk waar anderen een val van de balk moesten incasseren.

Vriemoedt werd tiende in deze wedstrijd en uiteindelijk finishte ze als negende voor de provincie Groningen in NTS A Senior 4e div. supl. D. Dat mag voor haar een keurige prestatie genoemd worden. Door het laten vervallen van wedstrijd twee in verband met ziekte, werd Nanda van den Berg 22e op provinciaal niveau..

In wedstrijd 3 NTS A Junior 4e div. supl. E  mocht Floor Kilburn (zie foto) proberen haar vijfde plek van de wedstrijd in  Tweede Exloërmond te verbeteren. Daar slaagde ze echter niet in. Ze werd achtste, maar door haar zeer goede prestatie in Tweede Exloërmond is ze uiteindelijk wel vijfde van de provincie geworden. Ook dit is een prima prestatie. In de laatste en tevens vierde wedstrijd mocht Merel Rozema aantreden in NTS A Jeugd 4e div. supl. F en ze kon de dag niet beter afsluiten, want ze nam de bronzen medaille mee naar huis. Door deze prestatie werd ze uiteindelijk op provinciaal niveau vijfde.

Voor deze meiden, die uitkomen voor de KNGU in NTS A zit de competitie er op. Ze kunnen zich richten op de jaarlijkse uitvoering van SVA Appingedam, die zaterdag in sporthal Eelwerd plaatsvindt, en de onderlinge turncompetitie op 24 mei in Appingedam en 14 juni in Spijk.

No Replies to "Keurige resultaten voor SVA Appingedam"