Zwaarbevochten zege Stedum

holwierdestedum
Holwierder Sven Beeftink ziet zijn gang naar het domein van goalie Dirk Pijl onderbroken worden door matchwinnaar Tiemen Dijk. Op de achtergrond Andy Lafaille.

Stedum heeft zaterdag een zwaarbevochten 0-1 zege behaald op gastheer Holwierde. De wedstrijd was allesbehalve goed te noemen. Uiteindelijk kun je wel stellen dat de meest gelukkige heeft gewonnen’, vindt trainer Leendert Nieborg van Stedum. Tiemen Dijk werd matchwinnaar.

De Stedumers konden de punten goed gebruiken, want de geelzwarten willen een rol van betekenis blijven spelen. Ze kunnen nog altijd via de eindrangschikking of de tweede periode aanspraak op de nacompetitie maken. Voor Holwierde liggen de kaarten compleet anders. Het jonge team is in opbouw, pakt af en toe een succesje mee maar is tot nu toe nog niet veel verder gekomen dan de elfde plaats. Met een behoorlijk gat overigens naar het hopeloos onderaan bengelende KRC en het net iets minder slecht presterende Ezinge.

De gasten begonnen goed aan het duel  en kregen enkele goede mogelijkheden. Na een minuut of vijfentwintig werd het duel open gebroken. Tiemen Dijk mocht een vrije trap nemen en joeg het leer tegen de touwen: 0-1. Diederik Dijk kon het net ook niet vinden en de beste mogelijkheid voor Holwierde op een treffer werd een co-productie van Björn van der Broek en Sven Beeftink. Eerstgenoemde schoot tegen de Stedumer goalie aan, waarna Beeftink de bal over het doel lepelde. Ook Andy Lafaille mocht aan een kansje ruiken, maar meer dan de geur kreeg hij niet in zijn neus. Speltechnisch was het niveau niet bijster hoog.

Ook in de tweede helft was het allemaal povertjes wat de acteurs lieten zien. Er werd aan weerszijden vooral met de lange bal gewerkt. Dat kwam het voetbal zeker niet ten goede. Er werd over en weer veel balverlies geleden en de linies sloten slecht aan. Behoudens wat halve mogelijkheden viel er in het tweede bedrijf bijster weinig te beleven. Lorenzo Spitsbaard had de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien maar schoot tegen de goalie van Holwierde aan en Holwierder Kevin Hommes zag een inzet van de doellijn geplukt worden.

Het bleef bij die ene treffer. Oefenmeester Eddy Tuik van Holwierde vond dat Stedum wat makkelijker speelde en op basis daarvan wel verdiend had gewonnen. ‘Maar ja, het blijft heel lang 0-1 en dan hoeft de bal natuurlijk maar één keer goed te vallen en je hebt alsnog een punt te pakken’, zei hij. Nieborg vondt het ondanks de overwinning maar niks. Hij miste de inspiratie en bevlogenheid van een ploeg die de competitie een verlengstuk wil geven. ‘Maar goed, we zullen niet zeuren. De punten zitten in de knip.’

Stedum haalt morgenavond (dinsdag) in Zandeweer in tegen ZEC. Voor Holwierde staat er zaterdag een uitduel tegen Ezinge op het programma.

* Holwierde – Stedum 0-1 (0-1). Tiemen Dijk 0-1

No Replies to "Zwaarbevochten zege Stedum"