Heren LSV dicht bij winst op kampioen DIO

Omdat de volleyballers van LSV uit Loppersum de afsluitende speelronde vrij zijn, stond zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen kampioen DIO Bedum H3. Beide ploegen waren afgelopen seizoen naar de eerste klasse gepromoveerd. Waar de Bedumer heren een aantal aanwinsten mochten begroeten, kende LSV enkele tegenvallers. Vlak voor aanvang van de competitie vertrok, vanwege persoonlijke omstandigheden, een van de steunpilaren en verloor men onderweg Rob Ellens met een ernstige blessure. Hij kon tijdens het laatste duel weer vier sets spelen.

Het begin van de partij was erg rommelig met veel fouten. Beide ploegen konden de pass niet goed brengen en zo werd het een serveer set. Ook scheidsrechter Ten Have deelde in de malaise. Blijkbaar was de adrenaline van de wedstrijd er voor (coach dames 1) nog niet uit het lichaam, want hij maakte een aantal foute beslissingen. Gelukkig herstelde hij zich op tijd en floot daarna een prima wedstrijd.

De Bedumers pakten op het juiste moment het initiatief en wonnen de eerste set met 25-21. De tweede was een kopie van de eerste. Veel servedruk aan de kant van DIO waar LSV zich geen raad mee wist. Arnold Hovenga werd nog gewisseld voor Ronald Kamminga, maar dat bracht geen verbetering. DIO pakte de set met 25-17 en zo leken de Lopsters op weg naar een kansloze avond. Temeer omdat er, eigenlijk van beide kanten, weinig structuur in het spel zat en de sets bol van de fouten stonden.

De ommekeer kwam in derde set. LSV kreeg de pass onder controle en voerde de servedruk nog iets op. De libero van de tegenstander werd veelvuldig gezocht. Hij wist de pass niet goed bij de spelverdeler te brengen. Het blok van LSV was goed op dreef en aanvaller Wouter Haak maakte een aantal fraaie punten. Via 7-9 liepen de Lopsters uit naar een beslissende voorsprong van zeven punten: 9-16.

Even sloeg de vlam in de pan. Tinus Berghuis landde bij aan aanval op de voeten van Ronald Kamminga, die daarop ietwat geïrriteerd reageerde. Berghuis kwam daarop onder het net door en pakte hem bij zijn shirt. De hierop volgende verbale reactie van DIO-speler Koert Smit kon ook niet door de beugel. Hij kreeg hiervoor de gele kaart. Beide heren mochten niet klagen over de coulance van de scheidsrechter. LSV bleef echter geconcentreerd en won de derde set met 15-25.

Bedum-coach Henk Pater wisselde in de vierde set zijn spelverdeler Rob Stolwijk voor Lars Kuypens. Bij LSV kwamen Dirk de Vries en Gerard Hofman in het veld. Toch veranderde er niet veel in het spelbeeld, veel servedruk en weinig aanvallen. Dat veranderde op 13-12. Eerste spelverdeler Slotwijk kwam weer in het veld, maar het was LSV dat de punten ging maken. Men wist zeven punten op rij te maken en als het niet de aanval was, dan was het wel het ijzersterke blok dat beslissend was.

De set kwam hierna niet meer in gevaar, ze konden zich zelfs nog een paar foutjes permitteren. Wel moest er een korte pauze ingelast worden omdat er op veld twee een kampioenschap werd gevierd. Het eerste herenteam van DIO werd daar namelijk kampioen in de tweede divisie. En dat ging gepaard met een oorverdovend lawaai.

De vijfde set moest dus de winnaar bepalen. De thuisploeg leek het snel te willen beslissen en kwam met 8-4 voor te staan, maar LSV toonde veerkracht. Het werd een prachtig gevecht waar het, in grote getale aanwezige, publiek nog eens goed achter ging staan. Via 9-9 werd het 13-13. Via een goede aanval op achterover sloeg Smit de 14-13 binnen.

Toen was het moment aangebroken voor twee publiekswissels aan Lopster kant. Rob Ellens en Arne Haak stoppen na dit seizoen en gingen onder luid applaus van het veld. Wat nog open stond was het vijftiende punt. Dat werd gemaakt door DIO via een mooi blok op mid. Zo werd het 15-13 en dus 3-2 voor de Bedumers. Een overwinning die net zo goed naar de Lopsters had kunnen gaan. Beide ploegen konden zo toch tevreden aansluiten bij de festiviteiten vanwege meerdere kampioenschappen bij de thuisclub.

No Replies to "Heren LSV dicht bij winst op kampioen DIO"