Turnsters VIOS Warffum naar titelstrijd in Leek

Acht turnsters van VIOS Warffum hebben zaterdag hun eerste NTS -C wedstrijd van het seizoen geturnd in Loppersum. In de eerste wedstrijd turnden vier meisjes in de categorie Mini Instap niveau 12. Dat waren Yuan Post, Julia Slob, Maaike Berghuis en Esme Slump. Ook Sophie van Genuchten turnde in de eerste wedstrijd. Zij kwam uit in de categorie Pupil 2 D3.

Voor Julia Slob, Maaike Berghuis en Esmee Slump was dit hun eerste KNGU-wedstrijd en dus was het extra spannend. Alle vijf turnsters hebben een keurige prestatie geleverd. Yuan Post ging er met het zilver vandoor en Sophie van Genuchten pakte goud. Hierdoor hadden zij zich ook automatisch geplaatst voor het provinciaal kampioenschap op 17 mei in Leek. Ook Julia Slob wist zich met een vijfde plaats te plaatsen voor het provinciaal kampioenschap. Maaike Berghuis werd 6e en Esmee Slump zevende.


In wedstrijd twee turnden Esmee Koning en Moniek Slump. Beide turnsters kwamen uit in de categorie Pupil 1 D3. Het eerste toestel was de balk. Bij beide turnsters ging de oefening veel minder goed dan tijdens de trainingen. Desondanks scoorde Esmee Koning toch het derde cijfer op balk. Op naar de volgende toestellen en snel de balk vergeten, luidde de boodschap. En dit deden beide turnsters. Esmee Koning werd vijfde en Moniek Slump eindigde als zevende. Beide turnsters hebben zich geplaatst voor het provinciaal kampioenschap.

In wedstrijd drie turnde Vera Bijsterveld in de categorie Pupil 1 D2. Zij liet keurige oefeningen zien. Vooral op balk, met koprol en handstand, bleef ze keurig op de tien centimeter smalle balk staan. Haar tiende plek bleek voldoende om zich voor het provinciaal kampioenschap te plaatsen.

Dit bracht de eindstand op zes finaleplaatsen voor VIOS Warffum. Het zestal gaat samen met Bo Dopma, Tessa Kool en Denise Raat, die zich op 15 maart al hadden geplaatst, naar het provinciaal kampioenschap.

No Replies to "Turnsters VIOS Warffum naar titelstrijd in Leek"