WEO laat punten aan SVMH

Het Woldendorper WEO moest op paaszondag in Niebert op bezoek bij SVMH. Het weer leek een voorbode voor een prachtige middag met een stralende zon en een licht verkoelende wind. Helaas werd het een straffe wind en wederom een nederlaag voor de mannen van coach Marshall Pourier. De eindstand werd 3-2 in het voordeel van de gastheren.

Met de weer fitte Jan Meijerhof in de selectie begon WEO slecht aan de wedstrijd. In de 7e minuut was het al raak voor SVMH toen een schot van buiten de zestien meter prachtig werd binnengeschoten. Het duurde tot de 27e minuut voordat WEO op gelijke hoogte wist te komen. Een lage vrije trap werd door Niels Jansen voor de keeper weggehaald om vervolgens de bal opzij te leggen op Jeroen ten Have die geen moeite had om het leer in het lege doel te schuiven: 1-1.

Vijf minuten later kwam SVMH weer op voorsprong, deze keer uit een strafschop. Dit betekende al de vierde strafschop tegen in evenzovele wedstrijden. Stefan van de Wal probeerde met een sliding een schot te blokkeren, maar zonder dat hij iets raakte ging de aanvaller van SVMH naar beneden. De scheidsrechter zag er een overtreding in. Hij gaf de thuisclub een strafschop en de vermeende zondaar een gele kaart. De penalty werd vervolgens feilloos binnen geschoten. Met een 2-1 achterstand werd er gerust.

In de 72e minuut kwamen de Nieberters op een 3-1 voorsprong. De verdediging van WEO stapte voor buitenspel, maar dit ging niet goed en vervolgens was het een koud kunstje voor de thuisclub om dit uit te spelen. Een kwartier voor tijd moest WEO met tien man verder nadat Stefan van de Wal zijn tweede gele kaart had gekregen kreeg voor een emotionele reactie naar de dienstdoende scheidsrechter.

WEO kwam vlak na dit voorval wel terug in de wedstrijd. Er werd goed druk gezet op de verdediging van SVMH die de bal niet weg kreeg en in de voeten schoof van Niels Jansen: 3-2. Vlak voor tijd dacht WEO recht te hebben op een strafschop. B-junior Martijn Groenhagen veroverde knap de bal rechts voorin om vervolgens drie man het bos in te sturen. De voorzet die hij hierna gaf werd duidelijk geraakt door een uitgestoken hand van een speler van SVMH, maar de scheidsrechter was niet van plan om de bal op de stip te leggen. Hierna was WEO niet meer bij machte om de gelijkmaker te forceren.

Dit betekende al weer de zesde wedstrijd na de winterstop met puntverlies voor WEO (2x winst, 1x gelijk en 5x verloren). Het WEO van nu is duidelijk niet gelijk aan het team van voor de winterstop. Op 4 mei wordt het teleurstellende seizoen afgesloten met een thuiswedstrijd tegen GVB uit Grootegast. De eindconclusie kan dan zijn dat er voor de Woldendorpers meer in heeft gezeten dan de uiteindelijke zevende plaats die men nu bezet. Via deze weg wil WEO opponent Engelbert feliciteren met het behaalde kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.

* SVMH – WEO 3-2 (2-1). Halbin Wiersema 1-0; Jeroen ten Have 1-1; Marc Boonstra 2-1 (strafschop); Ton Koster 3-1; Niels Jansen 3-2.

No Replies to "WEO laat punten aan SVMH"