De Pelikanen nog niet zeker van nacompetitie

De Pelikanen heeft de thuiswedstrijd tegen Westerlee met 2-0 gewonnen. Ondanks de nederlagen van Lycurgus en De Heracliden zijn de Damsters nog niet zeker van de nacompetitie. Er is nog een punt nodig. Dat moet zaterdag uitgerekend tegen buurman en kampioenskandidaat Appingedam in de wacht worden gesleept. 

Westerlee was aanvankelijk wat sterker in het treffen met een gehandicapt De Pelikanen. Dennis de Vries en Ruben Keizer waren geschorst en Reza Fambrene geblesseerd. Daan de Groot, Niels Breedijk en Thijs Zuidema completeerden de basiself en toonden aan prima mee te kunnen. Halverwege de eerste helft nam De Pelikanen het initiatief over, maar grensrechter Van der Vinne hielp zijn ploeg flink mee. De beste kans was voor Thijs  Zuidema, maar hij slaagde er niet in te scoren.

Na de doelwisseling kon Westerlee het niet meer bijbenen en een doelpunt voor de Peli’s leek een kwestie van tijd. Nadat Richard van Kaam nog een fraaie mogelijkheid om zeep had geholpen, scoorde Daan van Dortmont in de 49e minuut zijn eerste competitietreffer van het seizoen. De Groot was na een corner van Van Kaam dicht bij 2-0. Westerlee drong daarna wel even aan, maar kansen kwamen er nauwelijks.

In de 80e minuut zorgde Richard van Kaam voor de beslissing. Hij omspeelde keeper Wilfred Meulenbelt en scoorde keurig. A-junior Mathijs de Jong maakte zijn debuut voor Peli  en helaas kreeg Jermaine Bos in de blessuretijd zijn vierde gele kaart van deze voetbaljaargang, waardoor hij de kraker tegen de buren gaat missen.

Zaterdag de allerlaatste competitieronde en hoe had het zo gepland kunnen worden, in de Damster derby zijn de belangen ongekend hoog. Appingedam heeft winst nodig om gelijke tred met Gorecht (dat Poolster op bezoek krijgt) te houden en bij winst van de Harenaars een beslissingswedstrijd af te dwingen. De Pelikanen kan echter niet meewerken, want het heeft een puntje nodig om verzekerd te zijn van de derde periode. De enig overgebleven concurrent in die periode is Glimmen, dat drie  punten minder heeft. Glimmen moet op bezoek bij het in doodsnood verkerende VVK. Pakt Glimmen de derde periode, dan kan alleen puntverlies van De Heracliden het team van trainer Kees Bouma nog aan nacompetitie helpen. De Heracliden krijgt SJS op bezoek.

* De Pelikanen – Westerlee 2-0 (0-0). Daan van Dortmont 1-0; Richard van Kaam 2-0

 

No Replies to "De Pelikanen nog niet zeker van nacompetitie"