Zwaar gehavend Farmsum door VVK geklopt

vvkfarmsum
Erwin Tjalma (9) wint, omringd door clubgenoten en tegenstanders, het luchtduel van de nog net zichtbare VVK-er Max Pinas. 

Op het verregende sportpark van de voordeurdelers vv Groningen, Potetos en VVK in Groningen hebben VVK en Farmsum donderdagavond alsnog het duel gespeeld dat voor afgelopen zondag op de rol stond. In de bij tijd en wijle stromende regen verloor het zwaar gemankeerde team van trainer Douwe Maat met 6-3. Een ding weet Farmsum nu wel zeker, aan nacompetitievoetbal tegen degradatie zal het in ieder geval niet ontsnappen.

Het treffen tussen beide ploegen werd op voorhand als ‘zwaar beladen’ neergezet, dit vanwege de perikelen die zich in december in Farmsum hadden afgespeeld. Er viel nu geen onvertogen woord. Sterker nog, af en toe leek het er op dat de spelers zelfs geen overtreding durfden te maken. De gasten konden bij lange na niet in hun sterkste opstelling aantreden, waardoor overal spelers vandaan moesten worden geplukt en er een samenraapsel op het kunstgras stond dat bij voorbaat al als kansloos bestempeld moest worden.

Toch leek het daar aanvankelijk niet op. Hoewel het al veilige VVK gretig van start ging en de betere mogelijkheden kreeg, was het Farmsum dat de score wist open te breken. Justin de Vries mocht even over de middenlijn een vrije trap nemen. Verdediger Sean de Jonge dacht zijn doelman een handje te helpen door de bal achterwaarts richting doel te koppen. Hij had echter niet in de gaten dat de goalie vlak achter hem stond en dus kon het speeltuig ongehinderd het lege doel binnen rollen: 0-1.

Een onverwacht presentje voor Farmsum, dat de ploeg niet de rust bezorgde waarop de leiding misschien wel had gehoopt. Het schot op de paal van Marcel Kallenkoot had een waarschuwing moeten zijn, maar bleek geen  effect te sorteren. Farmsum verdedigde slecht, liet de tegenstanders bij voortduring als warme messen door een pakje boter snijden en riep daarmee de moeilijkheden over zich af. Kallenkoot liet op rechts drie Farmsumers staan, leverde een prima voorzet bij de eerste paal af en zag Germaine Pinas in de korte hoek raak schieten: 1-1.

Niet veel later was het opnieuw raak. Nu was het Roen Delfina die dwars door de aarzelend ingrijpende defensie van Farmsum mocht wandelen en Bart Kuper de gelegenheid bood om er 2-1 van te maken. Terwijl de regen op het veld neer kletste bepaalde Saki Harpal de ruststand op 3-1. Ook hij ondervond weinig tegenstand tijdens zijn rush richting het Farmsumer strafschopgebied.  Met die stand kwamen de gasten nog goed weg, want VVK mikte nog een keer op de lat en schoot vlak langs de verkeerde kant van de paal.

Na de doelwisseling was het al snel gedaan met het laatste restje wilskracht dat door de geelrode aderen liep. Uit een voorzet van Bart Kuper wist Max Pinas de 4-1 te scoren en vervolgens deed Kallenkoot er nog een schepje bovenop: 5-1. Heel voorzichtig werd er aan de kant van VVK-aanhang om tien treffers geschreeuwd. Het was echter Farmsum dat doel trof. Na wat vruchteloze pogingen van Danny Gorter om tot succes te komen, kreeg Robert Veenhuis de bal aangespeeld en besloot zijn geluk maar eens te beproeven. Het schot was niet eens hard, maar de goalie van VVK behandelde de bal alsof hij met gloeiend hete frituurvet was ingesmeerd. Hij liet het leer door zijn vingers glippen en kon zich de 5-2 volledig aanrekenen.

VVK leek het daarna allemaal wel te geloven, begon slordig te spelen en verknoeide de ene na de andere mogelijkheid. Giovanni Salvo wist er nog wel 6-2 van te maken nadat hij als rapste uit een sprintje tevoorschijn was gekomen, maar daarna bleek andermaal dat VVK in verdedigend opzicht allesbehalve betrouwbaar was. Een corner van Roby Visser werd door Andreas Tjalma tegen het nylon gemikt en dat betekende 6-3.

Dat was tevens de eindstand en dus restte de vraag hoe het Farmsum zou zijn vergaan als men wel volledig was geweest. Zoals het ook onduidelijk zal blijven hoe men tegen het laatste competitietreffen en de nacompetitie aankijkt. Vragen die niet beantwoord konden worden omdat zowel trainer als spelers daar geen uitsluitsel over mochten geven.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Spieard gingen beide teams gezamenlijk op de foto om nog maar eens te benadrukken dat sport wel degelijk verbroedert. En men waarschijnlijk wilde benadrukken dat alle heisa van enkele maanden geleden voorgoed naar de achtergrond was verdwenen. Farmsum speelt zondag thuis tegen Zevenhuizen en kan bij verlies zelfs nog rechtstreeks degraderen. Dan zal er in Vries overigens wel een klein wonder moeten gebeuren, want slotlicht FVV zou dan van thuisclub VAKO moeten winnen.

* VVK – Farmsum 6-3 (3-1). Sean de Jonge 0-1 (eigen doel); Germaine Pinas 1-1; Bart Kuper 2-1; Saki Harpal 3-1; Max Pinas 4-1; Marcel Kallenkoot 5-1; Robert Veenhuis 5-2; Giovanni Salvo 6-2; Andreas Tjalma 6-3.

No Replies to "Zwaar gehavend Farmsum door VVK geklopt"