Grasbaanrace Siddeburen beleeft primeur

grasbaan6
Mark van Dellen (4) en Johan van der Meij (22) duelleren om de plaatsen twee en drie in de klasse Shorttrack ST1

Ze hadden het waarschijnlijk gehoopt en ook het publiek had het graag gezien, maar soms loopt het net even anders dan je verwacht. Dat geldt zeker voor het zijspanduo William Matthijssen en Nathalie Stellingwerf. Broer en zus moesten tijdens de grasbaanraces in Siddeburen de eerste plaats aan het Britse koppel Josh Goodwin en Liam Brown laten. Het Nederlandse tweetal wist Wilfred Detz en Steffan Velthuis wel achter zich te houden.

De omstandigheden in Siddeburen waren aanvankelijk ideaal. De baan lag er geweldig bij, maar kreeg op zeker moment een aantal fikse regenbuien te verwerken. De kleibaan kon al het hemelwater niet zo snel verwerken en dus moest er een creatieve oplossing komen. Besloten werd om de shorttrackers de baan droog te laten rijden. Dat lukte slechts gedeeltelijk, want het bleef glad.

grasbaan2
Andy ter Schuur uit Sneek (5) probeert Bierumer Remon Huizinga (11) buitenom te passeren.

Desondanks kreeg het publiek mooie wedstrijden te zien, waarbij in de shorttrack S2-klasse een echte surprise uit de hoge hoed werd getoverd. Het lukte Harriët Zwiers namelijk als eerste vrouw om deze race op haar naam te schrijven en daarmee had Siddeburen in ieder geval een mooie primeur. Jannick de Jong was iedereen de baas in de Specials Senioren.

Voor Alwin Slagter uit Appingedam was in de klasse 125cc Specials een bescheiden rol weggelegd. Hij verzamelde slechts zeven punten en finishte uiteindelijk als achtste. Zijn zus Inge eindigde als dertiende in de klasse Specials Nationaal. Andere regionale renners in dit veld waren Bart Uil uit Bierum (8e), zijn plaatsgenoot Remon Huizenga (12e) en Hessel Auwema uit Delfzijl (9e).

grasbaan4
Het Britse koppel Josh Goodwin en Liam Brown moet op deze foto Matthijssen en Stellingwerf nog voor zich dulden maar zal uiteindelijk toch de winst pakken.

De uitslagen luiden als volgt:

Zijspanklasse: 1. Josh Goodwin/Liam Brown (Engeland); 2. William Matthijssen/Nathalie Stellingwerf (Nederland); 3. Wilfred Detz/Steffan Velthuis (Nederland).

Specials Senioren: 1. Jannick de Jong (Gorredijk); 2. Henry van der Steen (Oude Bildtzijl); 3. Mitch Godden (Engeland).

Shorttrack ST1: 1. Maikel Dijkstra (Joure); 2. Mark van Dellen (Hoogkerk); 3. Johan van der Meij (Ferwert).

Shorttrack ST2: 1. Harriët Zwiers (Koekange); 2. Mark Helmhout (Zwaagwesteinde); 3. Wilko Bruining (Opende).

125cc Specials: 1. Mika Meijer (Winschoten); 2. Jarno de Vries (Jubbega); 3. Jeffrey Sybesma (Waskemeer).

Specials Nationaal: 1. Dave Meyerink (Schuinesloot); Buddy Prijs (De Krim); 3. Manuel Wesley Hamminga (Gees).

De eerstvolgende grasbaanrace in de regio is die van Loppersum. De races op het ijsbaanterrein van het sportpark aan de Bosweg, waarvan de organisatie bij het 40-jarige MFAC Loppersum berust, beginnen om 17.00 uur.

No Replies to "Grasbaanrace Siddeburen beleeft primeur"