DRC Phoenix klopt De Wrotters

Na een drukke zomer waarin DRC Phoenix naar sportpark Tuikwerd is verhuisd en het 40-jarig jubileum heeft gevierd, stond zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma. De Delfzijlsters moesten in Gorredijk tegen RC de Wrotters aantreden. De Friezen spelen als promovendus in de derde klasse en waren, in tegenstelling tot Phoenix, op volle sterkte. Bij de Delfzijlsters ontbraken vanwege uiteenlopende redenen een aantal vertrouwde gezichten en enig gepuzzel was dan ook nodig om de juiste opstelling te vinden.

De grotendeels jonge ploeg heeft dit jaar in de derde klasse een aardige kluif aan het behalen van de doelstelling, namelijk een plek in de veilige middenmoot. Echter zit er zeer veel potentie in de ploeg en de beginfase van de wedstrijd had Phoenix een klein veldoverwicht. Het hele team zette goed druk op de thuisploeg en bij de voorwaartsen was het vooral Merijn Brouwer die als drijvende kracht De Wrotters veel hoofdbrekens bezorgde.

 

Na een rommelig verlopen line- out was het plotseling Frank Ronde die met de bal in hand een aantal verdedigers voorbij glipte voordat hij uiteindelijk een halt werd toegeroepen. Snel spel van scrum- half Patrick Trakzel gaf de snelle jongens in de lijn het momentum dat ze nodig hadden en Peter Klont wist de eerste try van het seizoen te scoren. Albert Kammenga wist de conversie ook te benutten waardoor Phoenix een voorsprong van 0-7 wist te nemen.

Door weer goede pressie werd een drietal fouten afgedwongen en viel uit het niets de bal los in het try-gebied. Merijn Brouwer liet zich deze kans niet ontgaan en drukte de tweede try voor Phoenix. Enigszins tot verrassing van velen stond er zowaar een 0-12 tussenstand op het scorebord. De Wrotters namen daarna het initiatief over. Men zette een aantal goede aanvallen op en Phoenix werd ver op eigen helft terug gedrongen.

De gasten wisten lang stand te houden maar moesten door een aantal kleine overtredingen veel terrein prijsgeven. De Wrotters wist vlak voor rust nog een try te scoren. Met nog een paar minuten op de klok ging de thuisploeg op jacht naar de gelijk makende score. Phoenix werd weer ver teruggedrongen en er moest voor de pauze nog een line- out door de thuisclub genomen worden en dat op tien meter van de try-lijn van Phoenix. Erik Kuiper wist deze bal te winnen waardoor Phoenix met een voorsprong de rust in ging.

De tweede helft ging in de beginfase gelijk op. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en gaven geen centimeter cadeau. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van De Wrotters maar tot echte scoringskansen kwam het nog niet. Totdat twee tries van fly-half Rolf Oosterhuis de ban braken. Gorredijk was even de kluts kwijt en in de slotfase wist de na lang blessureleed teruggekeerde Merijn Brouwer zijn tweede try van de middag te maken. De hard werkende Lex Ronde wist eveneens zijn eerste try van het seizoen te scoren. Met een ruime 5-38 overwinning wisten de Delfzijlsters de belangrijke vijf wedstrijdpunten binnen te slepen en deed men goede zaken op de ranglijst.

No Replies to "DRC Phoenix klopt De Wrotters"