‘t Zandt boekt eerste competitiezege


Peter van Weerden passeert op fraaie wijze een verdediger van Stedum.

Het vlaggenschip van voetbalvereniging ’t Zandt heeft de eerste competitiezege van het seizoen binnen weten  te slepen. In eigen huis werden de reserves van Stedum met 4-1 geklopt.

’t Zandt begon sterk aan het duel en was het eerste half uur dan ook heer en meester op het eigen sportpark ’t Zandt Siro’. Dit resulteerde in enkele kansen voor de thuisploeg.  Na tien minuten spelen was het de van Wagenborger Boys overgekomen Daniel Smidts die zijn nieuwe ploeg op voorsprong schoot: 1-0. ’t Zandt bleef druk zetten waardoor er meer kansen ontstonden. Zo belandde een schot van Rik Baas net over de goal en kopte Arnold Venema, uit een hoekschop van Smidts, rakelings naast.

Enkele minuten later schoot Sander Doorn vanaf de zestien meter-lijn de bal beheerst achter de Stedumer goalie: 2-0. Na dit doelpunt leken de gasten wakker geschud waardoor er meer druk op de verdediging van de thuisploeg kwam te staan. Stedum kreeg enkele corners, maar die werden door de Zandtster verdediging weggekopt of door gelegenheidsdoelman Teun Heuvel gepareerd. Desondanks wisten de bezoekers vlak voor de thee toch de aansluitingstreffer binnen te schieten: 2-1.

Na de doelwisseling kwam ’t Zandt fris uit de startblokken en werd er opnieuw druk gezet. Even later kreeg men een vrije trap die door rechtsback Ron Smit werd genomen. De inzet van Smit belandde in de handen van de Stedumer goalie. Hij liep vervolgens tegen Venema op waardoor hij  de bal los liet. Die rolde vervolgens langzaam het doel in. De spelers van Stedum protesteerden, maar scheidsrechter Verdonk uit Holwierde kende het doelpunt: 3-1.

Daarna bleef ’t Zandt het proberen, maar schoten van Smidts, Doorn en Van Weerden troffen het net niet. Met nog een kwartier te spelen was Smidts de Stedumer verdediging te snel af waardoor hij de bal kon voorgeven aan Doorn, die met een kopbal zijn tweede van de middag maakte: 4-1. Zaterdag gaat ’t Zandt weer bij Heracliden 3 op bezoek. Vier weken geleden won men voor de beker met 1-5 van de ploeg uit Uithuizermeeden.

No Replies to "'t Zandt boekt eerste competitiezege"