Sportpark Tuikwerd doet DRC Phoenix goed

phoenixpickwick
Patrick Trakzel (met bal) van DRC Phoenix probeert aan de ingreep van Pickwicker Polle Damgrave  te ontsnappen. Namens de gasten houdt Martijn Oolman een oogje in het zeil.

Na de keurige overwinning een week eerder, stond voor rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd op sportpark Tuikwerd gepland. Tegenstander was Pickwick Players 2 uit Deventer. Deze ploeg wist zich vorig jaar, net als Phoenix, keurig in de derde klasse te handhaven. Voor Phoenix was het duidelijk dat een goed resultaat van groot belang was in de strijd om lijfsbehoud.

De eerste tien minuten gingen gelijk op. Beide partijen waren elkaar aan het aftasten om te kijken waar de kansen lagen. De scrum van Phoenix stond flink onder druk. Door wederom een aantal afwezige spelers moesten aanpassingen gedaan worden en men was nog niet goed op elkaar ingespeeld. Wel werd snel duidelijk dat bij de snelle jongens de kansen lagen. Ondanks de grote druk op de scrum wist men de rappe Delfzijlsters wel aan het werk te zetten.

Een kick van de fly-half van Phoenix achter de verdediging van Pickwick Players konden de mannen uit Deventer met veel moeite in het eigen try-gebied drukken. Hierdoor ontstond er een vijf meter scrum. De bal werd goed doorgespeeld en door de goede support wist men na elke tackle weer een medespeler te vinden. Het was uiteindelijk Lex Ronde die zijn eerste try van de middag scoorde. De conversie die vijf meter van de zijlijn genomen moest worden, werd prima afgerond door Rolf Oosterhuis.

Beide ploegen wisten elkaar lang in bedwang te houden. Toch was het uiteindelijk de scrum- half van Phoenix die snel een penalty nam, om de verdediging liep en de tweede try van de middag te scoren. De ploeg uit Deventer probeerde Phoenix onder druk te houden. Phoenix werd ver op de eigen helft teruggedrongen. Bij een cruciale line-out was het springer Jo van Zeebroeck die de bal wist te stelen.

Het plotselinge balbezit gaf Phoenix de ruimte. Door een kick achter de verdediging van fly-half Oosterhuis wist Lex Ronde zijn tweede try van de middag te scoren. Vlak voor rust wisten de gasten daar nog wel wat tegenover te stellen. Door een overtreding van de thuisploeg werd door de goed fluitende scheidsrechter een penalty toegekend. Besloten werd om deze op de palen te kicken. De kicker van de gasten bleek uit goed hout gesneden en met een tussenstand van 19-3 gingen beide teams de rust in.

Na rust bleek Phoenix beter in staat de scrums in bedwang te houden. Dit gaf meer ruimte om aanvallen op te zetten en dat kwam al snel tot uiting op het scorebord. Er werden diverse tries gescoord door Rolf Oosterhuis, Martin Brouwer en wederom Lex Ronde. Laatstgenoemde wist een persoonlijke productie van zes tries te halen. De snelle mannen in de lijn hadden, wanneer ze scherper waren blijven spelen, zeker meer tries kunnen drukken. De sterke mannen van de voorwaartsen wisten diverse keren een goed aanvalsplatform te creëren. Doordat de laatste pass een aantal keren niet goed aankwam, gingen scoringsmogelijkheden echterverloren. Met een ruime 57-3 overwinning kan echter rustig van een zeer goede start op het nieuwe nest van de rugbyclub gesprken worden. Zondag staat de derby in en tegen Groningen 2 op de rol  De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 5 oktober om twee uur op sportpark Tuikwerd.

No Replies to "Sportpark Tuikwerd doet DRC Phoenix goed"