Zevenklapper WEO tegen Froombosch

Na de keurige overwinning op Kloosterburen een week geleden moest WEO op bezoek bij Froombosch. De thuisclub had een week eerder knap van FVV weten te winnen. WEO had weer de beschikking over Erik Schokker en Rob Landman, maar moest het zonder keeper Mickeal Bos doen. De rol van doelman werd grandioos overgenomen door voorstopper Jan Meijerhof die op het ene moment dat hij er moest staan een goede redding in huis had. De Woldendorpers produceerden een zevenklapper en namen dus de punten mee naar huis. Niels Jansen produceerde zijn honderdste treffer in het shirt van WEO.

WEO had moeite om in de beginfase van de wedstrijd kansen te creëren. Martijn Groenhagen was nog het gevaarlijkst. Hij testte de keeper drie keer, maar een doelpunt bleef vooralsnog uit voor de nachtmerrie van elke rechtsback in deze klasse. Na dertig minuten was er dan eindelijk de 0-1 voorsprong. Het was laatste man Patrick van der Mijle die uit een hoekschop van Daniël Boekee de bal voor zijn voeten kreeg en scoorde. Vlak voor rust was het dan toch raak voor Martijn Groenhagen. De scheidsrechter gaf goed voordeel na een overtreding op Niels Jansen, waarna Teun Westerhuis de bal aan Groenhagen meegaf die deze keer geen probleem had om te scoren. Met een 0-2 ruststand zochten beide teams de kleedkamers op voor de thee.

Na de doelwisseling was de wedstrijd snel voorbij. Binnen vijf minuten was het 0-4. Rob Landman werd binnen het strafschopgebied neergehaald, maar bleef niet liggen en ging goed door waarna hij Boekee in stelling bracht om binnen twee minuten na de hervatting de 0-3 te scoren. Hetzelfde aantal minuten later werd de wedstrijd door Niels Jansen op slot gegooid. Voor de wedstrijd had hij zijn voetbalschoenen geruild met die van Landman en laten dat nou net die schoenen zijn die de voorzet gaven voor Jansen zijn honderdste competitiedoelpunt in het shirt van WEO.

Het duurde volgens twintig minuten alvorens WEO naar de 0-7 einduitslag en een positief doelsaldo zou uitlopen. In de 70e minuut was het Boekee die op aangeven van Groenhagen zijn tweede van de middag maakte. In zijn laatste actie van de wedstrijd scoorde Wouter Slager even later de 0-6. De aanval werd opgezet door Benjamin Havik en Jansen, waarbij eerstgenoemde de beslissende pass gaf op de doelpuntenmaker. Het slotakkoord was voor Erik Schokker die attent reageerde toen de keeper van Froombosch een schot van Jansen niet goed kon verwerken.

Het was een goede overwinning voor de Woldendorpers die achterin niets weggaven en voorin goed met de kansen omgingen. Zondag komt FVV uit Foxhol op bezoek in Woldendorp. De aftrap is om twee uur.

* Froombosch – WEO 0-7 (0-2). Patrick van der Mijle 0-1; Martijn Groenhagen 0-2; Daniël Boekee 0-3; Niels Jansen 0-4; Martijn Groenhagen 0-5; Wouter Slager 0-6; Erik Schokker 0-7.

No Replies to "Zevenklapper WEO tegen Froombosch"