Burentwist TTV Detac-DTTC ’78 onbeslist

Tafeltennisvereniging Detac kon onlangs eindelijk de eerste thuiswedstrijden op de nieuwe locatie spelen en wel in de gymzaal van basisischool De Garven. Het eerste team van de Delfzijlsters moest tegen DTTC ’78 uit Appingedam en het tweede team kwam in actie tegen WTTC uit Winschoten.

Omdat Leen Smith (oud-speler van DTTC ’78) nog steeds geblesseerd was, moest Detac met dezelfde formatie spelen als in het eerste competitieduel. Detac 1 had wat goed te maken na de nederlaag tegen WTTC 1 in de eerste ronde. De Damsters waren echter niet van plan om zich zonder weerstand naar de slachtbank te laten begeleiden, hetgeen tot een interessante wedstrijd leidde.

Kopman Herman Hamstra won redelijk eenvoudig zijn drie wedstrijden, maar zijn teamgenoten hadden het zeer zwaar tegen de goed spelende Damsters. Bert Pruis kon nog een wedstrijd binnenhalen, maar Benny Kuiper kan nog steeds zijn draai niet vinden dit seizoen en verloor al zijn partijen. De dubbel werd nog wel gewonnen door Hamstra en Kuiper gewonnen waardoor de derby Delfzijlsters versus Damsters onbeslist eindigde: 5-5

Stand 3e Klasse
WTTC 1            2-15
DTTC ’78 3        2-12
Beukema 2         2-10
GTTC Groningen 5  2- 9
Detac 1           2- 8
Okdambt 4         2- 6

Het tweede team van Detac speelde woensdag met kopman Dick Verweij, Wouter Fokkens en Angie van Dijk tegen WTTC 3. Voor Fokkens was dit zijn eerste wedstrijd van het seizoen en dit werd direct duidelijk. Hij zat totaal niet in de wedstrijd waardoor hij pas in zijn derde wedstrijd het spel naar zijn hand kon zetten. Verweij won twee wedstrijden en verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen door kopvrouw Eline Nieborg van WTTC 3. Van Dijk, vorig seizoen nog uitkomend in de 5e klasse, merkt ondanks dat ze goed zat te spelen dat de 4e klasse toch nog een beetje te hoog gegrepen is voor haar en verloor al haar wedstrijden. Niettemin stond zij samen met Fokkens supersterk te spelen in de dubbel die zeer eenvoudig werd gewonnen. Eindstand 4-6. Beide teams moeten vrijdag uit tegen GTTC Groningen.

Stand 4e Klasse
GTTC Groningen 6  2-16
WTTC 3            2-14
Detac 2           2-10
TTVG 1            2- 8
Oldambt 5         2- 7
Actief 2          2- 5

No Replies to "Burentwist TTV Detac-DTTC '78 onbeslist"