De Heracliden kan geen vuist maken

SONY DSC
Thom Alders van Drenthina moet het in dit duel afleggen tegen de fysiek sterkere Mark de Boer. Mark Linstra en Jesse Norden (2) houden een en ander in de gaten. Dat doen ook de scheidsrechter en de achter hem staande Drent Ruben Kemperink (foto: Jonathan Kamminga).

Tweedeklasser SV De Heracliden heeft zich zaterdag 55 minuten lang met Drenthina kunnen meten. Daarna was het over en sluiten en begon de tandem te lopen voor de manschappen van coach Gerry Benes. Tom Brinks was met drie goals een regelrechte plaag voor de verdediging van het team uit Uithuizermeeden, dat uiteindelijk een 4-0 nederlaag kreeg te slikken.

De Meisters waren uit op revanche voor de smadelijke 10-4 nederlaag van een week eerder. Op dit niveau kun je daar als ploeg niet mee leven, zo redeneerde men in het kamp van de blauwzawarten. Coach Jan Medema stuurde Pieter Buikema, Jesse Norden, Anton Mulder, Theo Buikema en Jort Veenstra, Mark Linstra, Mark de Boer, Roy Streppel, Frank de Boer, Jeroen Linstra en Iliyas Bahar het veld in om voor een goed resultaat te zorgen.

‘Het moet beter. Afgelopen zaterdag in Loppersum gaven we de wedstrijd in een tijdsbestek van tien minuten weg. Kansen hebben we wel gehad, maar we benutten ze niet en dan weet je dat je aan het eind van de wedstrijd met lege handen staat’, sprak Gerrie Benes op de clubsite aan de vooravond van de wedstrijd.

Na een rustige openingsfase van beide kanten kwamen de gastheren iets beter in het spel dan de blauwhemden. Er ontstond wel gevaar, maar De Heracliden liep vooralsnog geen schade op. Het was overigens een bijzonder sportieve wedstrijd en voor het publiek af en toe zeer vermakelijk. In het restant van de eerste helft kreeg De Heracliden ook een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Tot aan de rust bleef de dubbelblanke stand echter op het scorebord staan.

Met een ongewijzigd elftal begonnen de Blue Boys aan de tweede helft. In de eerste minuten kregen de toeschouwers een kopie van deel één te zien met over en weer kansen. Toch was te zien dat Drenthina beter in het spel kwam. Na een klein uur spelen kwamen de gastheren op 1-0 dankzij een voltreffer van Tom Brinks. De omroeper waande zich daarbij kennelijk in een overvol stadion, want zijn enthousiasme kende geen grenzen.

Daarna ging het snel. De 2-0 stond een paar minuten later al op het bord en opnieuw was Brinks de gevierde man. De Heracliden probeerde het wel, maar kon geen gat in de defensie van de Drentse gastgever vinden. Ook de driedubbele wissel bood, ondanks een aantal goede mogelijkheden, geen uitkomst. De manschappen van Medema bleken niet in staat een vuist te maken tegen het slim counterende Drenthina. Uiteindelijk liep de thuisclub uit naar 4-0 Patrick Gierveld nam nummer drie voor zijn rekening en Brinks voltooide het kwartet goals.  De Heracliden krijgt zaterdag bezoek van ON Roden.

* Drenthina – SV De Heracliden 4-0 (0-0). Tom Brinks 1-0; Patrick Gierveld 2-0; Tom Brinks 3-0; Tom Brinks 4-0.

No Replies to "De Heracliden kan geen vuist maken"