Niki Terpstra (DTS) wint in Lauwersoog

ploegentijdritNCK
Stormvogels is vertrokken voor de ploegentijdrit. Men had lange tijd zicht op het podium, maar zou uiteindelijk door pech naast de prijzen grijpen (foto: Theo Sikkema).

Een wielerdag in Lauwersoog organiseren. Qua omgeving kun je het eigenlijk niet beter treffen. Je zou er zelfs een compleet dagje uit van kunnen maken waarbij het beleven van natuur en sportiviteit naadloos in elkaar overgaan. Of de renners oog hebben gehad voor al het fraais om zich heen valt te betwijfelen, feit is in ieder geval dat NWVG Groningen op een geslaagd Nederlands Clubkampioenschap terug kan kijken. De ploeg van Niki Terpstra (DTS) ging er met de zege vandoor. 

Men had uiteraard veel oog voor de profrenners die eens per jaar het clubshirt over hun schouders trekke. Onder hen bevonden zich zaterdag Bert-Jan Lindeman, Niki Terpstra en Sebastiaan Langeveld. Aandacht was er eveneens voor de meer regionale favorieten zoals Martijn Keizer en Paul de Haan.

De ploegentijdrit werd een prooi voor DTS uit Zaandam, het team met daarin Niki Terpstra, winnaar van Parijs-Roubaix. Ze finishten na 47.11.35 minuten en wisten regerend kampioen De Jonge Renner 23 tellen achter zich te houden. Het podium werd gecompleteerd door Restore Cycling.

De Noordelijke wielervereniging NWVG eindigde als negende. Teleurstellend, want het afgelopen jaar stond men op het derde treetje van het ereschavot. Pech was er voor Stormvogels met Martijn Keizer als een van de pionnen. Het had er alle schijn van dat de ploeg zich op het podium zou rijden, maar enkele kilometers voor de finish sloeg het noodlot toe. De ketting van Josbert de Vries liep er dankzij een hobbel in het wegdek af en vervolgens kwam Paul de Haan ook nog eens ten val. Het kostte het team uiteindelijk teveel tijd om de zaak weer op de rails te krijgen. Aan de meet bedroeg het verlies op de nummer drie ruim een halve minuut.

Wielervereniging Noord-Holland was bij de dames de rapste. Dat was vorig jaar ook al het geval geweest en dus konden ze hun toen verworven status van nationaal kampioen behouden. De ploeg van Julia Soek uit Den Ham kwam niet ongeschonden aan de meet. Ilona Hoeksma ging namelijk tegen het wegdek. Ronald McDonald Cycling uit Groningen stak de derde plaats in de zak. Cycle Sport Groningen (9e) en de NWVG (10e) speelden geen rol van betekenis.

Het NCK was dit jaar voorlopig voor het laatst in deze contreien. Vanaf volgend jaar is het spektakel weer in Dronten te aanschouwen.

No Replies to "Niki Terpstra (DTS) wint in Lauwersoog"