Table Stars bij DTTC ’78

tablestars
De grondbeginselen van de tafeltenissport onder de knie krijgen. Het waren de ingrediënten van het door DTTC ’78 georganiseerde Table Stars.

Tafeltennisvereniging DTTC ’78 uit Appingedam heeft zaterdag het zogenaamde Table Stars georganiseerd. Table Stars is een kennismakingsprogramma tafeltennis voor kinderen op de basisschool. Centraal staat het verbeteren van de oog-hand coördinatie en de fijne motoriek. Door middel van oefeningen leren kinderen spelenderwijs belangrijke vaardigheden die ertoe leiden dat ze beter een slagbeweging kunnen maken, zich beter kunnen concentreren en op jonge leeftijd een verbeterde fijne motoriek ontwikkelen.

In de sportzaal van de SBO Delta aan de Pastorielaan stonden acht oefeningen opgesteld om kennis te maken met bal en bat. Onder leiding van een aantal vrijwilligers werd het circuit in groepjes afgewerkt. Het ging er fanatiek en sportief aan toe. Bij de meisjes ging de overwinning naar Somaya Venderbos/De Vuurvlinder met 333 punten voor Sovmiya Bey/De Vuurvlinder met 260 punten en Susan Hofman/De Citer met 224 punten. Bij de Jongens  won Luuk Silvrants/SBO De Delta met 512 punten voor Casper Jansen/De Citer met 294 punten en Ruben Bolt/Jan Ligthartschool met 290 punten.

Na de pauze mochten de deelnemers wedstrijdjes tegen elkaar spelen. Maar eerst mochten twee kinderen een wedstrijd spelen tegen wethouder Yang Soo Kloosterhof van Appingedam. Hij heeft zelf ook jaren bij DTTC ’78 gespeeld en had zijn eigen batje uit de kast gehaald. Hij mocht eerst tegen Luuk Silvrants spelen. Na een spannende wedstrijd won Luuk van Yang Soo. Daarna was de beurt aan Emma de Kroon en ook nu had Yang Soo het erg lastig en ging de overwinning wederom naar zijn tegenstander. Uiteraard werden de spelers aangemoedigd door zowel ouders als andere kinderen.

Aansluitend mochten de kinderen tegen elkaar spelen en het maakte niet uit hoe er geserveerd werd of dat de bal twee keer op tafel kwam. Het was dan ook mooi om te zien wat deelnemers tijdens het spellencircuit hadden geleerd en dit achter de tafel in praktijk brachten. Bij de meisjes ging de overwinning naar Sovmiya Bey/De Vuurvlinder. Een  keurige tweede plaats was er voor Emma de Kroon, gevolgd door Somaya Venderbos.

Bij de jongens waren er twee groepen en in beide groepen was het erg spannend en werd er pas in de laatste wedstrijd beslist wie er met de overwinning vandoor zou gaan. In groep 1ging de eerste prijs naar Luuk Silvrants gevolgd door Robert Nijboer beide van SBO De Delta en een prima derde plaats voor Hugo Duinkerken van de Jan Ligthartschool. In groep 2 behaalde Saveirro van De Vuurvlinder een uitstekende eerste plaats, gevolgd door Ruben Bolt van de Jan Ligthartschool en Sem Oosterhof van SBO De Delta.

Na afloop kreeg iedereen een herinnering mee naar huis. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. Vanaf vrijdag geeft de Damster vereniging voor alle deelnemers, maar ook kinderen die niet mee konden doen, een gratis cursus. Er mag dan vijf weken lang op de vrijdag van 18.15 tot 19.00 uur meegetraind worden. Onder deskundige leiding leren kinderen de eerst beginslagen van tafeltennis. het adres is de gymzaal van SBO De Delta Pastorielaan 2 in Appingedam.

No Replies to "Table Stars bij DTTC '78"