Wisselend succes voor Memesa

Nadat de dames van volleybalvereniging Memesa uit Appingedam vorig seizoen in de tweede klasse overtuigend kampioen zijn geworden, mogen de Damsters van de coaches Kees Parent en Dolf Langerhuizen dit jaar hun succes in de eerste klasse beproeven. Met dezelfde selectie als eind vorig seizoen is handhaving in eerste instantie de doelstelling. ‘We kennen het niveau van de eerste klasse nog niet, maar proberen het maximale er uit halen. Daarna kijken we wel waar we staan’, aldus het duo.

In de voorbereiding werd tegen LSV en VIOS geoefend. die beiden nog een klasse hoger (promotieklasse) spelen. De Damster dames wisten redelijk gelijke tred te houden met beide teams en dus werd, met de eerste wedstrijd tegen Smash Beilen in het vooruitzicht, met redelijk veel vertrouwen vooruit gekeken.

Met een volledig fitte selectie werd tegen het zeer jeugdige team uit Beilen aangetreden. Al vroeg in de wedstrijd moest Annette Ottens wegens een enkelblessure afhaken. Ze werd vervangen door Sharon Langerhuizen. In een gelijkopgaande strijd ging de eerste set met 24-26 verloren. Na de eerste set begonnen de meiden uit Appingedam hun draai steeds beter te vinden, werd de passing uitstekend verzorgd en zag men prima aangevallen. De tegenstander werd goed onder druk gezet en kwam de rest van de wedstrijd niet onder de druk uit. Met de setstanden 25-16 25-16 en 25-17 wist Memesa het duel overtuigend naar zich toe te trekken.

In de tweede wedstrijd moest vrijdagavond aangetreden worden tegen Impala uit Leek. Een avond eerder werd op de vaste trainingsavond niet getraind omdat een viertal speelsters ziek op bed lag en Annette Ottens nog steeds hinder had van de enkelblessure. Met een half fitte selectie werd derhalve in Leek aangetreden. In de eerste set kon Memesa nog redelijk gelijke tred houden, maar de overige drie sets bleek Impala een maatje te groot. Met 25-19 25-16 25-11 en 25-17 werden de dames kansloos terug naar Appingedam gestuurd.

Donderdag spelen de dames om 20.30 uur in de eigen sporthal Eelwerd in Appingedam de eerste bekerwedstrijd tegen Olympia uit Groningen. Olympia komt uit in de promotieklasse. Zaterdag neemt Memesa het vanaf 17.00 uur in thuishal Eelwerd op tegen de studentes van Veracles.

No Replies to "Wisselend succes voor Memesa"