DRC Phoenix en Groningen in evenwicht

phoenixrcgroningen
Lennart Boerma (6) en de bijna onzichtbare Lex Ronde hebben de tackle ingezet op de in balbezit zijnde Erwin de Vries. De Stadjers Roel Bruins, Laurens Hendriks en Phoenix-speler Rolf Oosterhuis kijken toe.

Voor de mannen van rugbyclub DRC Phoenix stond afgelopen weekend de derby tegen Groningen 2 op het programma. Deze uitwedstrijd is altijd een zeer lastige en spannende en dus zou een overwinning zeer welkom zijn voor de Delfzijlsters. Zo ver kwam het niet. Bij het scheiden van de markt bleek dat beide clubs elkaar keurig in evenwicht (12-12) hadden weten te houden.

Beide ploegen waren met een sterke formatie aan de wedstrijd begonnen en de beginfase begon de thuisploeg zeer sterk. DRC Phoenix was blijkbaar nog niet helemaal wakker want een aantal eerste tackles werden gemist. Hierdoor kwamen de Delfzijlsters al snel met de rug tegen de muur te staan. Met hangen en wurgen bleef de beginstand 0-0 vooralsnog op het scorebord staan. Phoenix herpakte zich snel en begon de thuisploeg steeds verder onder druk te zetten. Bij een uitval van Groningen op de middellijn was het plotseling Lex Ronde die de bal wist te roven en er als een speer vandoor ging. Door zijn sterke loopwerk wisten de Stadjers hem niet meer te achterhalen.

Doordat de conversie door Albert Kammenga werd gemist, bleef de voorsprong tot vijf punten beperkt. DRC Phoenix wilde de Groningers niet onder de druk weg laten komen. Men bleef aandringen en er was veelvuldig balbezit diep op de helft van de thuisploeg. Door kleine foutjes en sterk verdedigend werk van Groningen bleven scores uit. Bij een spaarzame uitval van de thuisploeg was het wel raak. De derde rij van de Delfzijlsters kwam te langzaam los waardoor een aantal tackles gemist werden. Goed loopwerk van de thuisploeg bracht de tussenstand op 5-5 doordat ook de kicker van Groningen de conversie miste. Dit was eveneens de ruststand.

Waar in de eerste helft DRC Phoenix een overwicht had, was het de tweede helft Groningen dat iets meer balbezit had en de gasten terugdrong. Een goed opgezette aanval van de thuisploeg zette een aantal verdedigers op het verkeerde been en een tweede try was een feit. Ook de conversie werd benut. DRC Phoenix stond hierdoor op achterstand: 12-5.

Groningen bleef aandringen en de mannen van Phoenix moesten in de verdediging. Door een goede samenwerking tussen Lennart Boerma en Lex Ronde wist laatstgenoemde balbezit te heroveren. De thuisploeg was compleet verrast. Ook nu wist Ronde na een lange sprint de tweede try van de middag te scoren voor Phoenix. De conversie werd nu benut door Albert Kammenga en daarmee bracht hij de ploegen weer op gelijke hoogte.

De slotfase bleef enorm spannend. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en scores bleven uit. Beide ploegen gaven alles en dat na het laatste fluitsignaal meerdere spelers naar de grond zakten van vermoeidheid, was een goede weerspiegeling van de energie die in de wedstrijd was gestoken. Met een 12-12 eindstand konden beide ploegen twee belangrijke punten bijschrijven. Voor DRC Phoenix staat komend weekend de belangrijke thuiswedstrijd tegen de Big Stones op het programma. De eerste balomwentelingen op sportpark Tuikwerd zijn om twee uur.

No Replies to "DRC Phoenix en Groningen in evenwicht"