Poolster met hakken over de sloot

poolsterhs88
Kevin Bijlsma zoekt het duel op met Hoogezandster René Zuidhof. Hij wordt daarbij gadegeslagen door de bank van Poolster.

Poolster heeft op eigen veld een 2-1 overwinning geboekt op HS ’88. De ploeg van trainer Jeroen de Munck kwam wat moeizaam uit de startblokken, zag een glaszuivere goal afgekeurd worden, incasseerde de gelijkmaker en verzuimde in de tweede helft drie opgelegde kansen te verzilveren. Uiteindelijk was het invaller Dennis van Dijk die de geelzwarte harten in vuur wist te zetten door op onnavolgbare wijze de 2-1 het doel in te lopen.

Poolster was na drie wedstrijden nog steeds zonder puntverlies. De ongeslagen status wilde men nog wel even bewaren. HS ’88 kreeg tot zaterdagmiddag half drie één nederlaag (6-0) voor de kiezen, maar dat was dan wel tegen het bijeen gekochte Pelikaan S. uit Oostwold.

Het team van trainer Michel Dammer moest ergens onder uit de kelder een doelman weg zien te trekken omdat de eerst aangewezen man geblesseerd was en er vervolgens een heel rijtje aan mogelijkheden eveneens weggestreept konden worden. Aan de zijde van Poolster moest het vooral van de jonkies komen. De wat meer ervaren spelers (Dennis Smit, Johan Dijkman) zijn langdurig geblesseerd, terwijl Van Dijk slechts twintig minuten kon spelen.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Roelof Doornbos was het HS ’88 dat het betere voetbal liet zien. De gasten waren vooral over de flanken gevaarlijk. De tactiek om Poolster af te stoppen was vrij helder. Ze probeerden de thuisclub zo ver mogelijk bij het eigen doel weg te houden. Dat lukte aanvankelijk aardig. Na dertien minuten was het echter wel raak. Een perfecte vrije trap van Robin Uilhoorn zeilde buiten het bereik van goalie Pruis in de kruising: 1-0. Niet veel later zag Erik Rentema een inzet nog mooier in het kruis verdwijnen. De treffer werd echter afgekeurd omdat de doelman van HS ’88 gehinderd zou zijn.

De gasten putten daar kennelijk nieuwe moed uit en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 24e minuut. Het schot dat Matthijs Hofstra van zijn voet liet vertrekken, werd van richting veranderd. Sluitpost Kees Dijkman lag al in de andere hoek en was kansloos: 1-1. De fut leek er daarna een beetje uit bij Poolster, dat steeds vaker in de achteruit moest en af en toe chaotisch stond te verdedigen. Het ging af en toe niet allemaal even soepel, maar de gastheren wisten HS ’88 op afstand te houden.

Na de thee gaf Poolster meteen flink gas. De gastheren waren ruim een kwartier lang heer en meester op het veld, maar verzuimden het overwicht in doelpunten uit te drukken. De defensie van HS ’88 zag de ene na de andere inzet het strafschopgebied binnenvliegen. Een vrije trap van Erik Rentema verdween via een verdediger over het doel, een inzet van Kevin Bijlsma kwam niet verder dan de goalie en de rebound van Robin Uilhoorn werd daarna vlak voor de doellijn weggeveegd.

Het gemis aan een trefzekere aanvaller leek Poolster te zullen opbreken. HS ’88 kwam er wel uit, maar stond vaak te scherp en liep bij voortduring in de buitenspelval van de geelzwarten., waarbij vooral Hofstra en Miquel Korte zich opwonden over het vlaggedrag van assistent-scheidsrechter Klaas Kooistra. Poolster daarentegen leek het geloof in eigen kunnen te verliezen. Ze moesten door oefenmeester Jeroen de Munck, oud-trainer van HS ’88, opgepept worden.

Vervolgens viel Bijlsma geblesseerd uit na een ongelukkige botsing en mocht Van Dijk zijn opwachting maken. In de 79e minuut werd hij de diepte in gestuurd door de Groot, wurmde zich langs een aantal verdedigers en liep de bal het doel in: 2-1.

HS ’88 had nog een kleine tien minuten om iets terug te doen, maar kreeg het niet voorelkaar om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Rentema was nog het dichtst bij de 3-1, maar schoot keihard op de lat. De gasten moesten het van de dode spelmomenten hebben en bijna waren ze daar nog succesvol mee. Poolster-speler Stijn de Regt kopte een corner rakelings over het eigen doel en vervolgens maakte doelwachter Kees Dijkman het in de 90e minuut nog even spannend toen hij een corner van Niels Londeman door zijn vingers liet glippen. Gelukkig voor Werkman en heel Poolster plofte de bal op de lat om vervolgens achter zijn kooi te belanden.

Enkele minuten later floot arbiter Doornbos voor de laatste keer. De pech van de afgekeurde treffer en de ongelukkige gelijkmaker hadden de gastheren duur kunnen komen te staan. Zeker toen de druk toenam, er allesbehalve gecontroleerd en georganiseerd verdedigd moest worden en het geloof in een goed resultaat ver te zoeken was. Op basis van de tweede helft viel er echter niets op de overwinning van de thuisclub af te dingen.

* Poolster – HS ’88 2-1 (1-1). Robin Uilhoorn 1-0; Matthijs Hofstra 1-1; Dennis van Dijk 2-1.

No Replies to "Poolster met hakken over de sloot"