Klimaatgroep Stars hard onderuit

Scylla uit Leiden heeft zaterdag niets aan het toeval over tegen Klimaatgroep Stars. De Leidenaren traden aan met de sterkste opstelling tegen de Middelstummers en dat had zijn uitwerking, al opende Teun Bosveld sterk door in de eerste partij van de wedstrijd meteen van Martin van Rijn te winnen en eindelijk wist Klimaatgroep Stars het dubbelspel te winnen. Voor de rest was het kwaad kersen eten met de thuisclub.

Henk Jan Wils wist in een enorm spannende partij net niet van Martin van Rijn te winnen (12‐10 verlies in de beslissende vijfde game) maar daarna was de koek volledig op en moesten de mannen uit Middelstum behoorlijk door het stof (8-2) en bewees de ploeg van Gert Stulp zichzelf geen goede dienst. Zaterdag gaat Klimaatgroep Stars voor eerherstel in de belangrijke thuiswedstrijd in de sportzaal aan de Coendersweg tegen US uit Amsterdam. De aanvang is 18.00 uur.

De grote nederlaag van het vlaggenschip van Klimaatgroep Stars werd min of meer teniet gedaan door het tweede team van de Middelstummers dat als koploper de nummer twee op de ranglijst GTTC Groningen met 8‐2 het nakijken gaf. In de gebruikelijke opstelling wisten Bahram Gerami, Jan Thews en Thomas Kuijer alle drie hun
eerste enkelpartijen te winnen. In het dubbel werd een 2‐0 achterstand omgezet in een 3‐2 winst.

Gerami won ook zijn tweede enkel en zo stond er halverwege een riante 5‐0 voorsprong op het bord. Thews verloor hierna zijn eerste partij van het seizoen tegen kopman Wiljon Meints en ook Kuijer wist uiteindelijk niet van Meints te winnen. De overige enkelpartijen werden wel gewonnen door de reserves van Klimaatgroep Stars dat zaterdag eveneens thuis speelt. Dan is Blauw Wit uit Almelo de tegenstander.

De dames van Klimaatgroep Stars hebben in Twello een 5-5 gelijkspel weten te behalen. Yvette Gombert, Anine Stegeman en Eline Gras traden aan voor de derde uitwedstrijd van dit seizoen. Stegeman had een moeilijke start, maar begon in de loop van de avond steeds beter te spelen. Punten wist ze echter niet te pakken. Gombert begon haar eerste wedstrijd heel sterk en pakte daarmee haar eerste punt. Daarna speelde zij twee vijfsetters, waarvan er één in haar voordeel.

Gras had het in haar eerste game even moeilijk, maar gaf daarna geen enkele game meer weg en was daarmee goed voor drie punten. Doordat de dubbel werd gewonnen door de dames van Trias, werd de einduitslag 5‐5. De dames slaan zaterdag ook vanaf 18.00 uur in Middelstum van zich af. Dan staat aan de overkant van de tafel het Deventer Swift op het tennismenu.

No Replies to "Klimaatgroep Stars hard onderuit"