Oldambtster Boys onderuit tegen Drieborg

oldboysdrieborg
Aanvoerder Dennis Burema van Oldambtster Boys wordt tegen het natte gras gewerkt door Drieborger Mart Bakker. Diens teamgenoot Sander Berends (3) probeert de bal te bemachtigen. Jordy Nanninga en  Garp Heeres zien het van een afstandje gebeuren.

Links op de foto:  Mart Bakker

Midden;     Jordy Nanninga

Rechts:   Sander Berends (3)

Vijfdeklasser Oldambtster Boys zakt weer af naar de plaats waar iedereen hen op voorhand al geplaatst zou hebben. De flitsende competitiestart is al weer vergeten na drie nederlagen op rij. Op eigen veld werd met 3-2 van het fysiek sterke Drieborg verloren. De goals die de gastheren om de oren kregen werden echter heel simpel weggegeven, terwijl de eigen mogelijkheden net zo gemakkelijk om zeep werden geholpen.

Van Oldambtster Boys werd voorafgaande aan de competitie gezegd dat er meer voetbal in zat. Een van de spelers die daarvoor zou moeten zorgen is de van Farmsum overgekomen Danny Gorter. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit het eerste kwartier ook wel te zien was. Toen was Oldambtster Boys beter en scoorde de weggestuurd Gorter heel beheerst de 1-0.  Daarna kwam de klad er echter in. Ballen werden in het wilde weg naar voren gerost, verdedigend oogde het allesbehalve vertrouwenwekkend bij de roodwitten en doelman Falco Slijm was ok niet bepaald een toonbeeld van rust.

het duurde tot de 34e minuut alvorens Drieborg langszij wist te komen. De manier waarop gaf te denken, maar uiteindelijk kreeg de frommelende en vallende Michel Hut de treffer op zijn naam na een corner van ploeggenoot Jordy Nanninga. Niet veel later kopte laatstgenoemde over de deklat na een corner van Mark Roll. De gastheren kwamen er in die fase niet meer aan te pas en hadden alle energie nodig om zich Drieborg van het lijf te houden. het duurde tot vijf minuten voor de pauze alvorens de thuisclub zich weer enigszins wist te herstellen. En uitgerekend toen viel de 1-2.   Nanninga schoot uit de draai knap raak, al zag goalie Slijm er niet goed uit.

Oldambtster Boys zou na de thee heel wat anders moeten laten zien om terug in de wedstrijd te komen, maar kreeg nauwelijks zestig seconden na de hervatting de kous op de kop. Een vrije trap van Dave Meijer werd door Michel Hut langs de sluitpost van de Boys geknikt: 1-3. Het leek er lange tijd op dat Drieborg de wedstrijd vrij eenvoudig naar zich toe zou trekken. De gastheren probeerden het wel, maar waren niet bij machte om tegengas te bieden.

Het duurde tot aan de 75e minuut alvorens er iets van een opleving zichtbaar was. Na een aantal pittige overtredingen, door de warrig leidende Klaas Krol uit Wagenborgen met geel bestraft, was het Dennis Burema die een inzet via keeper en paal naast zag gaan en verdween ook een schot van Jamil de Jong in de greppel achter het doel van Mike de Graaf. Nadat Gorter op de goalie was gestrand, mocht Nick Abbas vanaf elf meter aanleggen. De strafschop was toegekend nadat Kevin Weerd tegen het gras was gekwakt. De tijd was daarna lang genoeg om zelfs de gelijkmaker er nog uit te persen, maar het vernuft om dat te realiseren ontbrak.

* Oldambtster Boys – Drieborg 2-3 (1-2). Danny Gorter 1-0; Michel Hut 1-1; Jordy Nanninga 1-2; Michel Hut 1-3; Nick Abbas (strafschop) 2-3.

No Replies to "Oldambtster Boys onderuit tegen Drieborg"