DRC Phoenix blijft ongeslagen

phoenixbigstones
Mohammed el Hammadi (met bal) probeert zich een weg te banen langs de spelers van Big Stones (foto: Tirza Boerma).

Na de onbesliste derby tegen Groningen 2 een week eerder stond dit weekend de belangrijke thuiswedstrijd tegen de Big Stones op het programma. De ploeg uit Havelte is een team waar Phoenix de laatste jaren veel moeite mee heeft maar toch vaak weet te winnen. Dat lukte ook nu. De gastheren wonnen met 10-5.

De omstandigheden waren voor aanvang van de wedstrijd goed. De supporters van beide teams zagen een evenwichtige openingsfase. Het spel speelde zich veel op en rond de middellijn af. Het was echter thuisploeg DRC Phoenix die de eerste speldenprikjes uitdeelde en hier en daar gaatjes wist te vinden. Big Stones wist door sterk verdedigend werk keer op keer de problemen kundig op te lossen. Phoenix bleef echter aandringen.

 

Het was uiteindelijk een goed uitgespeelde aanval in de driekwarten waar de goed ingeschoven full-back Albert Kammenga een man meer situatie wist te creëren en de eerste try van de wedstrijd wist te scoren. Big Stones probeerde hier wat tegenover te stellen, maar het was Phoenix dat zou scoren. Een line-out in het 22 meter-gebied van de Big Stones werd overgenomen door springer Erik Kuiper. Goede support van de voorwaartsen op elkaar stelde uiteindelijk Joffrey Ramos in staat zijn eerste try van zijn carrière te scoren. Met de 10-0 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Waar Phoenix de eerste helft een overwicht had, waren het de Big Stones die in de tweede helft voor meer gevaar zorgden. Onrust in de onderlinge communicatie van Phoenix versterkte dit nog meer. Lange tijd wisten de Delfzijlsters scores te voorkomen. Halverwege de tweede helft wisten de Stones door een line-out op vijf meter van de try-lijn een push-over try te scoren. Het was daarna echter Phoenix dat op jacht ging naar een volgende score.

Diverse keren was men er zeer dichtbij en de verdediging van de Stones kraakte, maar begaf het niet. Ook de kickers van Phoenix waren niet in vorm en dus bleef de stand op 10-5 staan. Hierdoor wist Phoenix weer te winnen en belangrijke punten bij te schrijven op de ranglijst.

Zondag 19 oktober speelt Phoenix haar volgende thuiswedstrijd om 14:00 uur tegen de Groninger studenten op sportpark Tuikwerd.

No Replies to "DRC Phoenix blijft ongeslagen"