Dries Ameling wint Eemsmondloop

driesamelingStedumer Dries Ameling heeft zaterdag de 28e editie van de Eemsmondloop in Uithuizermeeden gewonnen. Hij legde de tien kilometer als snelste af. Ameling kwam na 34 minuten en 36 seconden over de streep.

De nummers twee en drie waren Jetze Genee (36.26 minuten) en Albert van der Ziel (36.31 minuten). De loop in Uithuizermeeden maakt deel uit van het Buurcontact Loopcircuit.

Marjan Oostinga uit Eelde bleef met 42.42 minuten alle vrouwelijke deelnemers voor. Christien Koning eindigde als tweede (43.22 minuten), de derde plek ging naar Simone Binnema uit Eenrum in een tijd van 45.10 minuten.

Ameling heeft dit jaar al heel wat aansprekende resultaten geboekt. Zo werd in maart derde tijdens de Leekster Lenteloop, won in mei de Omloop van Stedum (foto: Menne Tillema) en schreef afgelopen maand de Taisner Dorpsrun op zijn naam.

 

No Replies to "Dries Ameling wint Eemsmondloop"