Tafeltennismarathon Klimaatgroep Stars

Het was wel duidelijk dat er zaterdag in Middelstum belangrijke punten te verdelen waren. De gezichten van de mannen van Klimaatgroep Stars stonden strak, want een derde nederlaag op rij moest hoe dan ook voorkomen worden. US was gezien hun tweede plaats in het tussenklassement ook gebrand op een goede uitslag en ze zouden zich zeker niet zomaar gewonnen geven. Het tweegevecht resulteerde in een zes uur durende tafeltennisoorlog waarbij er om elk punt gestreden werd. Die werden uiteindelijk gelijkelijk verdeeld. Er kwam een 5-5 eindstand op het formulier te staan.

Jan Tammenga beet het spits af tegen Tycho Dekkers. De heren gaven elkaar geen duimbreedte toe. Dekkers bleek op het eind van de games, die vaak met twee punten verschil beslist werden, net even iets scherper. US pakte dan ook de eerste wedstrijd nipt in vier games. Henk Jan Wils bracht hierna in een zinderend spannende partij de stand weer op gelijke hoogte door in vier games van Dylan Kret te winnen.

Colin Rengers volgde dit goede voorbeeld door eveneens in vier games Angelo Antonnieti te overtroeven. Het dubbel is zoals vaak een cruciale partij die een avond kan maken of breken. Tammenga en Wils waren zich dit ten volle bewust. De wedstrijd ging op en neer en ontaarde in een beslissende vijfde game. Hierin stelde het Middelstummer duo orde op zaken en pakte deze game met 11-1. Hierna mocht Wils tegen Dekkers aantreden. Hij had na twee nipte games, die hij met twee punten verschil verloor, weinig meer in te brengen en verloor deze wedstrijd in drie games. Klimaatgroep Stars ging met een 3-2 voorsprong de pauze in en inmiddels was er al ruim drie uur gespeeld.

Na de onderbreking pakte Tammenga met goed en geconcentreerd spel de zesde partij met 3-0 ten koste van Antonnieti. Rengers was goed op weg tegen Kret. Hij kwam 2-1 voor in games, maar ook deze wedstrijd moest weer beslist worden in een vijfde game. Kret was daarin net iets scherper. US bracht de stand hiermee terug tot 4-3. Wils moest in de volgende wedstrijd ook diep gaan tegen Antonnieti. Ook hij kwam met minimaal verschil op 2-1. Hierna kantelde de wedstrijd en pakte Antonnieti de laatste twee games en hiermee ook de wedstrijd.

Het was inmiddels weer twee uur later en de tussenstand was 4-4. De laatste twee partijen zouden tot het kookpunt gaan. Rengers mocht aantreden tegen kopman Dekkers. Het werd een zinderende slijtageslag met prachtige punten over en weer en fantastische spin over spin rally’s. Rengers kwam, nadat hij de eerste game had gepak, toch met 2-1 achter maar bleef knokken om een ommekeer te realiseren. Uiteindelijk was Dekkers hem in de vierde game met 16-14 te slim af en bracht de tussenstand op 5-4 in het nadeel van de mannen van Klimaatgroep Stars.
Tammenga trad namens Klimaatgroep°Stars aan tegen Kret voor het slotstuk van de avond. Hij liet zich ondanks het tafeltrommeloffensief van teamgenoot Antonnieti niet meer van de wijs brengen en sleepte het laatste punt voor Klimaatgroep Stars in de wacht.

Na een memorabele avond tafeltennis bleef de eindstand steken op 5-5. Ondanks dat er voor de thuisploeg zeker meer had ingezeten, was de remise een knap resultaat waarmee de mannen van Klimaatgroep Stars de weg naar boven weer hebben ingezet. Nadat de rook in Middelstum was opgetrokken kan nu de tussenstand halverwege het seizoen worden opgemaakt. Klimaatgroep Stars staat op de derde plaats en kan weer naar boven kijken. Het verschil met de concurrentie is echter klein. Er is dan ook op voorhand nog niets beslist.

Zaterdag staat de start van de tweede helft van de competitie alweer op het programma met een thuiswedstrijd (16.00 uur) tegen concurrent Disnierats. Deze wedstrijd is misschien nog wel belangrijker dan de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Stand 1e divisie (poule A)
Scylla 2            5-37
US 1                5-33
Klimaatgroep Stars  5-27
SKF 1               5-25
Disnierats 1        5-25
Tafeltennis Zwolle  5- 3

Nipt verlies Klimaatgroep Stars 2

Klimaatgroep Stars 2 draait dit seizoen als een trein. Resulterend in een mooie eerste plaats op de ranglijst in de derde divisie landelijk. Zaterdag stond de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft op het programma en dat was de thuiswedstrijd tegen concurrent Blauw Wit uit Almelo.

De Tukkers zijn geen onbekenden in Middelstum. In de afgelopen voorjaarscompetitie speelden ze nog tweede divisie tegen de oppermachtige hoofdmacht van Klimaatgroep Stars die in dezelfde competitie met overmacht kampioen werd.. Nu was het de beurt aan het team van Klimaatgroep Stars 2 om de degens met Blauw Wit te kruisen. Op voorhand werd er een titanenstrijd verwacht. Het onderlinge verschil tussen de koplopers uit Middelstum en Blauw Wit dat de tweede plek bezet houdt was voor aanvang van de wedstrijd immers maar vijf punten. Terugkijkend naar afgelopen seizoen wisten de mannen van Klimaatgroep Stars 2 ook dat ze hun borst nat konden maken.

Bahram Gerami was helaas verhinderd en omdat het derde team van Midstars op dezelfde tijd moest spelen en ook vol meedoet voor het kampioenschap, moest Ivo Lint zijn derde divisie debuut maken. Lint speelt normaal in de tweede klasse van de afdeling Noord. Hij mocht meteen beginnen tegen kopman Gerben Otten die de hele competitie nog maar weinig verloren had. Het doel van drie punten dat Lint zich vooraf had gesteld, was na een paar minuten al gerealiseerd en hij kon zelfs goed meekomen met het ijzersterke spel van Otten. Uiteindelijk verloor hij wel met 11-8 11-9 en 11-9. Hiermee kon hij dan ook alleen maar tevreden zijn.

Jan Thews had tijdens het inspelen last van zijn knie vanwege een kwetsuur die hij thuis had opgelopen. In zijn eerste partij kwam hij snel met 2-0 achter en leek het verhaal uit te zijn. De pijn verhinderde hem vol voor zijn ballen te gaan zoals hij dat normaal gesproken doet. Toch wist hij door een tactische aanpassing en degelijke backhand blokwerk de volgende drie games ternauwernood te winnen van Erik Pijper en bracht hij onverwacht de stand toch op 1-1. Hierna was het spel voor Thews uit en moest hij de strijd voor de rest van de avond staken.

Thomas Kuijer bewees in de derde partij van de avond zijn goede vorm en mentale veerkracht. Want in een spannende vijfsetter was hij de lastige verdediger Peter Roelofs de baas. Lint moest, door het uitvallen van Thews, onverwachts ook met Kuijer in het dubbel aantreden. In het begin was het even zoeken, maar later ging het verrassend goed. De tweede game ging nipt met 14-12 verloren. Toch waren de tegenstanders beter op elkaar ingespeeld en de klasse van Gerben Otten zorgde dan ook voor een 3-0 overwinning voor Blauw Wit. Hiermee stond het 2-2.

Lint zette alles op alles in zijn partij tegen Erik Pijper. Hij stond regelmatig voor in de eerste game maar verloor deze toch met 11-9. De tweede game ging nog beter, deze won hij met 11-5. Toch was Pijper net wat vaster en hij pakte de partij dan ook in vier games. Kuijer ging ondertussen door met ongenaakbaar goed spelen. In vier games zette hij kopman Otten aan de kant. Lint mocht daarna zijn laatste partij spelen tegen de geslepen Roelofs. Het werd een leuke en attractieve wedstrijd, maar Roelofs bleek toch een maatje te groot.

Kuijer mocht het slotakkoord van de avond verzorgen. In drie games was hij veel te sterk voor Pijper. Hiermee kwam de eindstand op een 6-4 nederlaag. Met een geweldige hattrick van Kuijer en een punt op karakter van Thews. Door dit resultaat verkleint Blauw de achterstand op Klimaatgroep Stars 2 tot drie punten. Het blijft ongemeend spannend in de derde divisie. Zaterdag om 16.00 uur spelen de reserves thuis tegen DOV 1.

Stand 3e divisie (poule A)
Klimaatgroep Stars 2   5-33
Blauw Wit 1            5-30
DOV 1                  5-26
GTTC Groningen 2       5-25
Tempo Team 2           5-21

Dames Klimaatgroep Stars verrassen zichzelf 

Het damesteam van Klimaatgroep Stars boekte vorige week het beste resultaat van het seizoen door gelijk te spelen tegen de dames van Trias. Deze opsteker smaakte duidelijk naar meer en de dames waren dan ook gebrand op een goed resultaat in hun duel met Swift Deventer. En dat kregen ze, want de dames verrasten zichzelf door de thuiswedstrijd met 7-3 te winnen.

Yvette Gombert en Eline Gras waren uren voor de wedstrijd al in de zaal aanwezig om zich gedegen op de wedstrijd voor te bereiden. Gombert beet het spits af tegen Danielle Dekker. De eerste game was nog voor de tegenstander, maar daarna kwam de Klimaatgroep Stars-trein van Gombert goed op gang. De volgende drie games gingen resoluut naar de thuisploeg en hiermee stond het 1-0. Hierna mocht Linda van der Veen het podium betreden tegen Kimberley Scholten. Van der Veen kon geen vat krijgen op het spel van haar opponent en verloor in drie sets. Eline Gras bewees hierna dat het ook andersom kon. Want in drie nipte games was ze net te sterk voor Ina Kamp. Het dubbel ging eveneens in drie sets naar Gras en Gombert. Van der Veen wist hierna in vijf games haar eerste partij van de avond van  Danielle Dekker te winnen en daarmee was de tussenstand op 4-1 gekomen.

De dames van Swift probeerden nog langszij te komen door de twee volgende partijen te winnen. Gombert verloor van Ina Kamp en Kimberley Scholten was Gras de baas. De dames van Klimaatgroep Stars lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan want de drie laatste partijen werden vervolgens gewonnen hoewel Gombert nog wel even diep moest gaan tegen Scholten, die duidelijk de sterkste dame aan de kant van Swift die avond was. Toch was 11-9 in de vijfde game net genoeg om een mooie 7-3 overwinning van de dames van Klimaatgroep Stars te kunnen vieren. De Middelstummer dames spelen op 25 oktober om 18.00 uur thuis tegen GTTC Groesbeek.

3e divisie (poule A)
Hilversum 2            5-42
GTTC Groesbeek 1       5-35
Swift Deventer 1       5-23
GTTC Groningen 2       5-23
Klimaatgroep Stars 1   5-16
Trias 1                5-11

No Replies to "Tafeltennismarathon Klimaatgroep Stars"