Energiewacht Tour eindigt op Borkum

De Energiewacht Tour zoekt ter gelegenheid van het lustrum opnieuw haar grenzen op. Doel van de etappekoers blijft om de provincie Groningen in al haar veelzijdigheid te promoten, maar ook welke bezienswaardigheden vanuit de noordelijkste provincie van ons land te bezoeken zijn. In dat kader meldt de organisatie dat de editie van komend jaar op zondag 12 april op het Duitse Waddeneiland Borkum zal eindigen.

Vanuit de Eemshaven bezoeken toeristen uit Nederland dagelijks het eiland en ook de gehele rennerskaravaan zal per boot naar het eiland vervoerd worden om later weer terug gebracht worden. Rederij AG Ems zet speciaal voor de Energiewacht Tour een extra boot in. Borkum ligt op 55 kilometer van het Ost-Friese vasteland. Het is een Noordzee-eiland met openzeeklimaat, erkend kuuroord en charmant stadje met een rijk cultuuraanbod in één. Het gezonde klimaat maakt ontspannen gemakkelijk. Op de bonte drukte op de straten raakt men nooit uitgekeken. Een dag aan zee is puur leven.

De slotetappe voert door een beschermd natuurgebied en langs de boulevard met een finish in het gezellige stadscentrum. Nadat het startschot op de boulevard gevallen is, zullen de rensters zes keer een parcours van vijftien kilometer afleggen. Hoofd marketing Ina Engelleitner is namens Borkum erg blij dat de Energiewacht Tour haar eiland aan doet. ‘We voelen ons erg verbonden met de provincie Groningen. Omdat deze provincie zo dichtbij is, is dit een mooie mogelijkheid om via de Energiewacht Tour de Nederlanders de schoonheid en veelzijdigheid van Borkum te laten zien. We zijn er trots op dat we de Energiewacht Tour mogen ontvangen.’

Ook koersdirecteur Thijs Rondhuis is zeer content met de overeenkomst die gesloten is met Borkum. ‘Het is al vanaf het eerste jaar onze ambitie om Borkum onderdeel van het etappeschema te laten zijn. Het is logistiek een hele klus om een etappe op een eiland te verrijden. We zijn heel blij dat het dankzij de medewerking van Borkum en de AG Ems toch gelukt is om onze gezamenlijke wens in vervulling te laten gaan.’De Energiewacht Tour vindt plaats van 8 tot en met 12 april.

No Replies to "Energiewacht Tour eindigt op Borkum"