Groot gymfeest in Usquert

gymfeest
De kinderen tonen trots hun net gekregen beweegdiploma.

GAV Unitas uit Usquert heeft woensdag voor de derde keer in successie het Grote Gymfeest gehouden. Het was voor de eerste keer dat men in de eigen vertrouwde gymzaal terecht kon. Het werd een dag vol activiteiten. Om half tien stonden zeventien peuters en kleuters klaar om ‘af te gymmen’ voor hun eerste of tweede beweegdiploma.

De kinderen werden in kleine groepjes verdeeld en samen met een begeleider werden binnen een uur 22 onderdelen afgewerkt. De kinderen moesten rollen, balanceren, springen, hinkelen, duikelen, kruipen, mikken, zwaaien, schommelen, klimmen en zwaaien. Veel (groot)ouders, broertjes en zusjes keken toe wat de peuters en kleuters geleerd hadden. Nadat alle onderdelen gedaan waren, kregen de kinderen een beker ranja en een koekje. Hierna ontvingen ze uit handen van juf Marian Bakker hun welverdiende diploma met embleem.

Uiteindelijk hebben 16 kinderen hun beweegdiploma in ontvangst mogen nemen. Tien kinderen kregen hun eerste beweegdiploma. Dat waren Tom Meijer, Hedwig Drevel, Lucy de Groot, Rijk de Groot, Jayllynn Swart, Roel Slob, Garmt Kruijer, Floor Start, Leny Zuiderwijk en Lynn Amsing. Zes kinderen kregen hun tweede beweegdiploma, te weten Tycho Hoek, Bram Drent, Elke Tuininga, Willemijn Kruijer, Myra Mainassy  en Chrisje Holsteijn.

gymfeest2Om twaalf uur werd er begonnen met Gym4Fun. Er waren drie apenkooi-circuits gemaakt en de grote trampoline stond klaar. Twaalf kinderen werden verdeeld in team rood, groen en wit. Iedere ronde duurde vijf minuten. Hierin moesten er zoveel mogelijk pittenzakjes in een mand gemikt worden, een zo hoog mogelijke toren van plastic bekertjes worden gefabriceerd, zoveel mogelijk sponsjes in een mand gooien en zo vaak mogelijk op de trampoline springen.

Na drie kwartier was duidelijk wie de meeste punten had gehaald. Ondanks dat Gym4Fun gewoon voor de Fun is, kregen de winnaars een KNGU zweetbandje. Verder was er voor iedereen heerlijke pannenkoeken. In de tussentijd werd de gymzaal omgebouwd voor het Grote Gymfeest. De kinderen werden uitgedaagd in veel verschillende situaties. Trini, de freerunning trainer, daagde de kinderen uit om te gaan freerunnen en ook liet hij zelf mooie tricks en truucs zien. Juf Linda, juf Marian en het bestuur keken toe dat alles goed verliep in de zaal, zij fungeerden als aanspreekpunt.

Om twee uur ging de deur open en hebben 65 kinderen veel plezier gehad. Ook verschillende ouders konden het niet laten om met de kinderen mee te springen. ‘Zo zie je maar dat bewegen niet alleen gezond is maar vooral ook heel erg gezellig’, aldus Bakker. Het bestuur en de leiding kijken terug op een zeer geslaagde dag

No Replies to "Groot gymfeest in Usquert"