Zorgen groeien voor verliezend VVS

vvsgeo
Waar deze twee voetballers oog voor hebben zal nooit duidelijk worden. En dat terwijl de bal vlak onder hun neus ligt.

VVS heeft de inhaalwedstrijd tegen het Garmerwolder GEO met 0-3 verloren. Het duel werd eerder dit seizoen afgelast in verband met het overlijden van een clublid. De Oostwolders konden een zege goed gebruiken. Tot zaterdag stond er alleen nog maar een 2-2 gelijkspel tegen Be Quick op papier. De overige wedstrijden gingen verloren. Voor GEO was het zaak om een goed resultaat neer te zetten omdat winst aansluiting met de top drie zou betekenen.

De gastheren begonnen goed aan het duel. Het team van trainer Jan Veenhof had veel balbezit maar kon het spel niet echt maken. GEO was een stuk feller had de zaak goed onder controle. Na een minuut of twintig kreeg GEO de eerste kansen waarbij spits Tjeert Vaatstra  oog in oog met doelman Koetje miste. Even later werd een corner goed ingekopt door Bastiaan Drabe: 0-1.

GEO bouwde aan een overwicht en het spel van VVS werd steeds slordiger. Na een mooie aanval werd  een kopbal van Vaatstra eerst nog door Koetje gepareerd, maar in tweede instantie scoorde Vaatstra alsnog: 0-2. Even later had Stefan Nomden nog een goed schot in de benen dat met wat hulp van paal en keeper onschadelijk werd gemaakt.

De gasten kwamen in de tweede helft geen moment in gevaar. De bal werd rustig rond getikt. Het was te merken dat de bezoekers bol van het zelfvertrouwen stonden. VVS probeerde desondanks de aansluitingstreffer te maken. Jeroen Brul kreeg nog een enorme kans maar kon ook niet afronden. Voor de gastheren was dat het wel. Echte kansen kregen de Oostwolders niet meer. GEO wist uit een counter nog wel de 0-3 maken en ook nu was Vaatstra de doelpuntenmaker.

Door de nederlaag groeien de zorgen voor de elf van Veenhof. Met slechts één schamel puntje uit vijf duels is men hekkensluiter in de vierde klasse C. Zaterdag mag VVS het opnieuw proberen. Dan komt Corenos op bezoek. GEO reist af naar het Westerkwartier om kampioenskandidaat Pelikaan S. te bestrijden.

* VVS – GEO 0-3 (0-2). Bastiaan Drabe 0-1; Tjeert Vaatstra 0-2; Tjeert Vaatstra 0-3.

No Replies to "Zorgen groeien voor verliezend VVS"