DRC Phoenix overrompelt Stadjers

Rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl speelt tot dusverre een zeer succesvol seizoen. Het is na vier wedstrijden nog steeds ongeslagen, al komen er elk weekend steeds sterkere tegenstanders. Zondag stond de thuiswedstrijd tegen de Groninger studenten op het programma. Voor DRC Phoenix een zeer lastige klus, omdat de jonge en fitte ploeg van de Studs vaak aanvulling heeft van goede spelers uit het buitenland. Ze kwamen nu echter van een koude kermis thuis. De Groningers werden met een 36-5 nederlaag naar huis gestuurd.

De Delfzijlsters waren op volle sterkte en onder toeziend oog van een fanatieke schare toeschouwers en prima omstandigheden begon men aan het treffen. De beginfase was van beide partijen nogal aftastend. Phoenix wist de Studs echter wel op eigen helft terug te dringen. Na een klein kwartier spelen was het de thuisclub die alle remmen losgooide.

Verdedigend een aantal zware tackles makend kreeg men de overhand. De sterke mannen van de voorwaartsen hadden in het scrumwerk de overhand en dit gaf de snelle jongens een goed platform. Door afwisselingen in de aanvalstactiek wist DRC Phoenix in korte tijd drie tries te scoren, allemaal door Lex Ronde gedrukt. Doordat de conversies ook allemaal door Albert Kammenga werden benut, kwam er een 21-0 tussenstand op het scorebord te staan en met die stand gingen beide ploegen de rust in.

Kort na rust kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd doordat Phoenix fouten begon te maken. De gastheren stonden minutenlang op de eigen try-lijn te verdedigen. Door keihard te werken kwam men langzaam maar zeker onder de druk uit. Sterk loopwerk van de voorwaartsen Frank Ronde en Mohammed el Hammadi bracht Phoenix plotseling in een goede aanvalspositie. De daarop volgende aanvalsfase was het Patrick Trakzel die de vierde try wist te drukken.

Phoenix leunde daarna weer even achterover en werd meteen verrast. Een slim en snel genomen penalty werd uiteindelijk keurig uitgespeeld en met een try beloond. De Delfzijlsters waren  meteen wakker en de wedstrijd werd uiteindelijk beslist met nog twee extra tries van Lennart Boerma en debutant Nick Boersma.

Met een 36-5 eindstand kon men op een prima wedstrijd terug kijken. Door de zege legt Phoenix beslag op een zeer verrassende tweede plek in de ranglijst. Volgend weekend staat de zware uitwedstrijd tegen de Wild Rovers in Doetinchem op het programma.

No Replies to "DRC Phoenix overrompelt Stadjers"