Prima start volleyballers GAV Unitas

Het heren A volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert heeft zijn eerste wedstrijd in de Noordelijke Volleybal Competitie afgewerkt. Tegnstander was Mengelmoes uit Roodeschool. Het duel vond plaats in sporthal De Mencke in Uithuizen en werd met 3-0 gewonnen. Ook het B-team van de Usquerders kwam in actie. Zij klopten het Adorper Artharpe met 3-0.

Als kampioen van het afgelopen volleybalseizoen zijn de verwachtingen hoog bij de Usquerders. Ze begonnen de eerste set voorzichtig en aftastend. Toch kwam de machine vrij snel op gang. Door een goede pass en harde aanvallen kon men de mannen uit Roodeschool het hoofd bieden. De eerste set werd met goed spel van Usquerder kant met 25-15 gewonnen.

De tweede set begon de thuisclub iets nonchalanter. Dat vertaalde zich in een kleine achterstand gedurende de set. Na een time-out van trainer Johan Dob liep het spel beter en kon ook deze set uiteindelijk in winst worden omgezet: 25-20. De derde set bleek een formaliteit. Het leek alsof Mengelmoes de moed al had opgegeven. GAV Unitas walste over de gasten heen en won de derde set met 25-12. De drie punten waren binnen en dat betekende in ieder geval een goede start van het seizoen.

Het Heren B volleybalteam van GAV Unitas kende een voortvarende start tegen Artharpe. Goed spel van de gastheren leverde een mooie voorsprong op. De tegenstander uit Adorp kon geen grip op het spel van de Usquerders krijgen. En toch slonk de voorsprong zienderogen. Het werd uiteindelijk nog spannend, maar de set eindigde wel in 25-23 voor GAV Unitas. De tweede set vertoonde een zelfde spelbeeld. De thuisclub was alert en de pass liep redelijk goed.

Met iets meer ruimte dan in de eerste set werd ook de tweede in winst omgezet: 25-19. Tijdens de derde set vertoon Artharpe weinig tekenen van verzet. Deze werd op een erg simpele manier met 25-12 door de thuisclub gewonnen en dus konden er ook hier drie punten op het conto worden bijgeschreven. Voor GAV Unitas betekenden de overwinning in ieder geval een mooi begin van het volleybalseizoen.

No Replies to "Prima start volleyballers GAV Unitas"