Dames Memesa blijven winnen

Tijdens de herfstvakantie stonden er voor de volleybaldames van Memesa uit Appingedam geen wedstrijden op het programma en dus had men twee weken rust. Daarna moest er er weer worden aangetreden en dat was tegen een oude bekende. In thuishal Eelwerd was DIO Bedum de tegenstander. De Bedumers werden met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Met een volledig fitte selectie werd scherp aan de wedstrijd begonnen. Met name serverend werden de bezoekers goed onder druk gezet. Door telkens diep rechtdoor te serveren werden de passer-lopers onder druk gezet. Gevolg was dat DIO niet in staat was de aanval gedegen op te bouwen. Wel liet het veldspel bij Memesa met name in de ontstane rally’s nog te wensen over. De servedruk was echter dermate groot dat dit de doorslag gaf en Memesa de eerste set overtuigend naar zich toe wist te trekken: 25-17.

In de tweede set werden er aan Damster kant teveel fouten gemaakt waardoor de gasten beter in het spoor van de Damsters konden blijven. In tegenstelling tot de eerste set werd het veldspel aan Memesa-zijde wel beter en werden bijna alle rally’s in hun voordeel beslist. Opdracht van de coaching was derhalve iets zuiniger te serveren waardoor het percentage fouten naar beneden zou gaan. Vervolgens moest er geprobeerd worden de strijd in de rally te winnen. Deze opdracht begon aan het einde van de set zijn vruchten af te werpen en zo werd ook de tweede set een prooi voor Memesa: 25-23.

In de derde set werd deze tactiek goed voort gezet. Hierdoor kwamen de dames niet of nauwelijks in problemen en werd ook de derde set door Memesa winnend afgesloten: 25-18. Voorafgaand aan de vierde set werd afgesproken de zelfde lijn voort te zetten. Zoals wel vaker in een vierde set, als al duidelijk is geworden dat een wedstrijd winnend zal worden afgesloten, ontstond er concentratieverlies en ging het foutenpercentage enorm omhoog. Hierdoor nam DIO een grote voorsprong in het begin van de set. Er werd nog wel geprobeerd de opgelopen achterstand ongedaan te maken, maar het besef en de moeite kwamen te laat. Zo ging de vierde set onnodig naar DIO met 14-25 en wisten de Bedumers nog een puntje mee naar huis te nemen. Memesa kon terug kijken op een prima wedstrijd waarbij vier punten aan het saldo konden worden bijgeschreven.

No Replies to "Dames Memesa blijven winnen"