Viboa gaat in slotfase onderuit

viboaoldeveste
Duncan Torrenga van Viboa probeert aan Mehran Alipourasli en Brian van der Zweerde (7) van Olde Veste ’54 te ontsnappen.

Het Winsumer Viboa heeft op het eigen sportpark aan de Schouwerzijlsterweg een nederlaag geleden tegen Olde Veste ’54. De thuisclub wist een 0-1 achterstand in een 2-1 voorsprong om te buigen, maar ging in de slotfase alsnog door de knieën: 2-3.

Voor Viboa was een driepunter meer dan welkom, want de geelblauwen staan er allesbehalve florissant op. Sterker nog, de ploeg uit Winsum mag zich hekkensluiter in de eerste klasse E noemen. Het team van coach Zephnad Wattimury heeft alleen nog maar van DZOH weten te winnen en wist LTC op 1-1 te houden.

De gasten waren eveneens gebrand op een overwinning, omdat men de top drie in het vizier wil blijven houden. De elf uit Steenwijk en hun coach Marcel Boudesteijn hadden na zes minuten al reden tot juichen toen Brian van der Zweerde voor 0-1 wist te zorgen.

Viboa had de schrik even in de benen, maar kwam na ruim een half uur langszij. Wouter Bloem was de gevierde man aan Winsumer zijde: 1-1. Met het gelijkspel op het bord werden de kleedkamers opgezocht en was er tijd voor thee en tactisch overleg.

Na de doelwisseling duurde het tot de 70e minuut alvorens er opnieuw iets te vieren viel. Viboa leek op weg naar een klein stuntje toen Kassim Bizimana de gastheren op 2-1 wist te zetten. Nu was het Olde Veste ’54 dat weer aan de bak moest en daarvoor had men nog een kwart wedstrijd.

Lang duurde de vreugde over de verkregen voorsprong niet, want zes minuten later stonden de ploegen alweer op gelijke hoogte. Sjouke Oosterling prikte de 2-2 binnen en het sidderen was daarmee begonnen. Op het moment dat iedereen al voor een remise had getekend, sloegen de gasten nog een keer toe. In de 90e minuut was het Edwin Maters die de eindstand op 2-3 wist te bepalen. Olde Veste ’54 had wat het wilde, Viboa bleef met lege handen achter.

* Viboa – Olde Veste ’54 2-3 (1-1). Brian van der Zweerde 0-1; Wouter Bloem 1-1; Kassim Bizimana 2-1; Sjouke Oosterling 2-2; Edwin Maters 2-3.

No Replies to "Viboa gaat in slotfase onderuit"