Zelfs remise is De Pelikanen niet gegund

Het seizoen is nog jong, maar het eerste team van De Pelikanen heeft al flink wat bittere pillen moeten slikken. Zaterdag verloor de jonge ploeg voor de derde keer in blessuretijd en net als bij de vorige twee keer was winst meer dan verdiend geweest. De klok stond net op negentig minuten toen Silvan Havinga de 0-1 liet aantekenen. Twee minuten later strooide Jermain Plassaer nog wat extra zout in de wonden door de 0-2 eindstand op het bord te brengen. Kansen genoeg voor De Pelikanen om de wedstrijd in een overwinning om te zetten, maar het lukte de Peli’s niet om een doelpunt te maken. Daarvoor ontbrak de echte overtuiging, de rust voor de goal en een beetje fortuin.

De Pelikanen was het hele duel beter dan Noordwolde. Niet veel, maar wel duidelijk. Men had meer balbezit, er was meer dreiging, de kansen waren talrijker en de Damsters waren nadrukkelijker op zoek naar drie punten. In de 6e minuut kreeg Nayim Ouakili een mooie kopkans na een corner van Ruben Keizer en een minuut later kon Jermaine Bos voorbereidend werk van Vincent Benesia niet afronden. Er was een klein half uur gespeeld toen Danny Kremer doorbrak en in een moeilijke positie alleen voor doelman Roelof Bolt kwam. Kremer trachtte Benesia te bereiken, maar dit mislukte.

Even later ontstond de eerste kans voor Noordwolde. Rody Bos kon niet bij een strak getrapte hoekschop en in de scrimmage die volgde schoot Silvan Havinga naast. De beste kans in het eerste bedrijf was voor Mart Zuidema. Na een mooie pass van Erik-Jan Raangs was Zuidema twee verdedigers van Noordwolde te snel af, maar alleen voor Bolt lukte het hem niet te scoren. Na een beroerde hoekschop van De Pelikanen counterde Noordwolde gevaarlijk, maar Bos redde de situatie. Een aardig schot van Keizer was het laatste wapenfeit voor de pauze.

In de tweede helft hetzelfde beeld. De Pelikanen drong aan, maar kon Noordwolde niet echt haar wil opleggen. Dichter bij een doelpunt dan in de 56e minuut zou de ploeg niet meer komen. Ruben Keizer nam een vrije trap en via een verdediger van Noordwolde kwam de bal bij Jeffrey de Vries die van heel dichtbij slechts de paal vond. Na een overtreding op Benesia mocht Keizer een vrije trap nemen, maar Bolt redde bekwaam. Toen elftalleider Tonny ten Hove na het uitblijven van een fluitsignaal netjes aan arbiter Jansen vroeg waarom hij de overtreding op Benesia niet bestrafte, vond de matig leidende Jansen het nodig Ten Hove achter het hek te sturen.

Noordwolde drong wat meer aan en profiteerde af en toe van de ruimte die De Pelikanen achterliet. Een twee tegen een-situatie speelden de bezoekers slecht uit, het ingrijpen van Raangs was sterk. Havinga schoot even later net over, terwijl aan de andere kant Mart Zuidema na een combinatie met Benesia weer op doelman Bolt strandde. Beide ploegen gingen wisselen. De Pelikanen stuurde centrumverdediger Daan de Groot naar de spitspositie om de winst te forceren, maar het lukte niet. Erik-Jan Raangs was in de 86e minuut nog heel dicht bij de verlossende treffer, maar hij viel niet. Zelfs de bloedeloze 0-0 werd de Damsters nog ontnomen. Matig verdedigen bracht topscorer Havinga in balbezit en hij maakte zijn zesde treffer.

Trainer Kamps was maar wat blij, dat hij zijn voornemen om de spits te wisselen niet had doorgezet. De Pelikanen probeerde het nog wel, maar toen invaller Plassaer de 0-2 maakte, was het over en sluiten. Scheidsrechter Jansen vond het nodig om, naast de gele kaarten voor Jermaine Bos en Daan de Groot, na afloop ook assistent Gerrie de Groot te bekeuren.

* De Pelikanen – Noordwolde 0-2 (0-0). Silvan Havinga 0-1; Jermain Plassaer 0-2.

No Replies to "Zelfs remise is De Pelikanen niet gegund"