WEO neemt winst mee uit Woltersum

Na de vrije zondag vorige week stond voor WEO zondag de uitwedstrijd tegen SV Woltersum op het programma. Ondanks het verschil op de ranglijst heeft WEO het hier zelden gemakkelijk. Vorig jaar was de uitslag 0-1 door een wonderdoelpunt van Menko Hak. Ook nu ging het allesbehalve simpel, maar uiteindelijk werd er wel met 2-4 door de Woldendorpers gewonnen.

De wedstrijd begon voortvarend voor WEO. Binnen acht minuten hadden de gasten hun gewenste openingstreffer. Jeroen ten Have bezorgde de ingooi bij Niels Jansen die verlengde vervolgens op de doorgelopen Daniël Boekee. Voor laatstgenoemde was het daarna niet zo moeilijk meer om de 0-1 op het scorebord te zetten.

WEO kreeg vervolgens meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar deze werden niet verzilverd. Vlak voor rust was het wel weer raak. Wouter Slager liet een goede voorzet van zijn voet vertrekken en Niels Jansen wist de bal binnen te koppen: 0-2.

Na rust kwam Woltersum terug in de wedstrijd. Bij het uitkomen na een corner werd keeper Mickeal Bos gehinderd, maar hier zag de scheidsrechter geen overtreding in. De bal werd vervolgens omhoog gekopt door Wouter Slager. Toen het leer weer naar beneden was gekomen, liepen de spelers van WEO elkaar in de weg en stuiterde het speeltuig ongelukkig in het doel. De treffer werd op naam van Adem Secer gezet: 1-2.

Lang duurde het niet alvorens WEO het verschil weer naar twee had getild. Niels Jansen ging met de bal het strafschopgebied in en legde deze keurig af op de vrijstaande Martijn Groenhagen die 1-3 liet aantekenen. Het spel golfde daarna op en neer. Woltersum kreeg op zeker moment een penalty toegekend, nadat de scheidsrechter een overtreding zag in het uitkomen van doelman Mickeal Bos. Tot opluchting van WEO maakt hij vervolgens zelf zijn fout goed door de penalty van de aanvoerder van Woltersum tegen te houden.

Het was WEO dat een kwartier voor het laatste fluitsignaal de wedstrijd op slot gooide en andermaal was Martijn Groenhagen trefzeker. Benjamin Havik passeerde twee tegenstanders en legde de bal op Erik Woldendorp die met een afgemeten voorzet Groenhagen de mogelijkheid gaf om de bal binnen te koppen. In het resterende kwartier scoorde Woltersummer Tabe van der Laan nog uit een corner en dus werd de eindstand 2-4.

Zondag komt Blauw Geel ’15 op bezoek in Woldendorp. Vorig seizoen leverden de wedstrijden tegen de Stadjers geen punten op. Dit wordt dus de eerste mogelijkheid om revanche te nemen. Het duel begint om twee uur.

* Woltersum – WEO 2-4 (0-2). Daniël Boekee 0-1; Niels Jansen 0-2; Adem Secer 1-2; Martijn Groenhagen 1-3; Martijn Groenhagen 1-4; Tabe van der Laan 2-4.

No Replies to "WEO neemt winst mee uit Woltersum"