Primeur voor rugbyclub DRC Phoenix

rugby01Op het sportpark Tuikwerd in Farmsum vond zaterdag de eerste officiële rugbywedstrijd ooit van twee juniorenteams plaats en dus mocht er van een primeur gesproken worden.

Dit seizoen heeft DRC Phoenix samen met RC Emmen een juniorenteam dat in competitieverband uitkomt. het combinatieteam speekde tegen Twente en kreeg met 0-45 op de broek. Volgens Rolf Oosterhuis van Phoenix niet zo verwonderlijk: ‘Bij de tegenstander zaten een aantal spelers die naar beneden gedispenseerd waren en die maakten toch wel het verschil.’

Positief is volgens hem wel dat er veel mensen kwamen kijken. ‘Goed voor de rugbysport en de regio. We hopen in de komende jaren de jeugdafdeling flink te kunnen laten groeien en wie weet in de toekomst een dames-seniorenteam samen te stellen. Ik acht dit zeker niet onhaalbaar’, zegt Oosterhuis. EemsmondSport nam ook een kijkje op de nieuwe thuisbasis van de Delfzijlster club en sprak met een van de speelsters een een coach over de jeugd en de toekomst, samenwerking en vrouwen in de rugbysport.

No Replies to "Primeur voor rugbyclub DRC Phoenix"