De Fivel ontsnapt in duel met Peli

De FivelDe Pelikanen
Cees bij de Leij van het ‘andere Oranje’ duelleert met Pelikaan Daan de Groot (foto: Ursula Sennema).

Na een uur spelen leek de wedstrijd tussen De Fivel en  De Pelikanen beslist. De Damsters leidden met 0-2 en regen de ene na de andere kans aaneen. ‘Dood en nog net niet  begraven’, zo kenschetste trainer Ronald Vermeulen na afloop de stemming waarin zijn ploeg op dat moment verkeerde. Een ongelukkige handsbal leverde de thuisclub een strafschop op en uiteindelijk kwam De Fivel ook nog langszij. De Pelikanen had de overwinning verdiend, maar miste opnieuw belangrijke punten.

De Pelikanen startte in dezelfde opstelling als vorige week, nog zonder de geblesseerde Ronald Hund, maar nog met Erik-Jan Raangs die zijn laatste wedstrijd speelde, omdat hij op zaterdag gaat werken. Bij De Fivel ontbrak Wouter de Vroome wegens een blessure. De Pelikanen  begon goed, nam direct het initiatief en speelde rustig en verzorgd, voorzover het zware en hobbelige veld dat toeliet.

 

De eerste grote kans was voor de mannen uit Zeerijp. Marco de Vries gaf de bal voor uit een vrije trap, maar Lieuwe ten Caat kopte van dichtbij over. Nadat Jeffrey de Vries net over had geschoten, kwam De Pelikanen na ruim een kwartier op voorsprong. Jermaine Bos speelde de bal naar Vincent Benesia, die knap wegdraaide en Danny Kremer bediende. Op zijn verjaardag bezorgde Kremer zichzelf, zijn teamgenoten en de Peli- supporters een aardig cadeautje door de kans knap af te maken : 0-1.

Er veranderde weinig aan het spelbeeld. De Pelikanen had veel balbezit en De Fivel werd sporadisch gevaarlijk uit vrije trappen of corners. Ruben Keizer schoot een vrije trap over na een overtreding op Benesia en rond het halve uur was De Fivel twee keer dreigend. Eerst na een corner die lang in het doelgebied bleef liggen en daarna trad Rody Bos goed op bij een schot van Cees bij de Leij.

Pelikaan Mart Zuidema raakte al vroeg gekwetst aan zijn knie en na 31 minuten moest hij van het veld. Daan van Dortmont kwam voor hem terug in de ploeg. Ook De Fivel verloor voor de thee een speler, want Arjen de Vries brak na een ongelukkige val zijn onderarm.

De Pelikanen kreeg nog een geweldige kans om met een geruststellende 0-2 aan de pauze te beginnen. Na een mooie actie van Nayim Ouakili en Danny Kremer kreeg Daan van Dortmont de bal. De sterke doelman Ruud Kuizenga stond ver voor zijn doel en een boogbal leek zeer kansrijk. Van Dortmont probeerde het over het gras en bood de keeper daarmee de gelegenheid zijn ploeg voor een grotere achterstand te behoeden.

Direct na de doelwisseling kwam de 0-2 er wel. Jeffrey de Vries bezorgde de bal bij Benesia, die tot drie keer toe kon uithalen maar dat niet deed. Uiteindelijk werd hij onderuit gehaald  door Thomas van der Veen, die geel kreeg en een strafschop tegen. Jeffrey de Vries schoot vanaf elf meter koel raak.

De Fivel was van slag en De Pelikanen creëerde met aardig voetbal de ene na de andere kans. Danny Kremer kwam alleen voor Kuizenga, die goed redde. Na een corner van Nayim Ouakili leverde een scrimmage geen goal op en na een voorzet van Ouakili schoot Daan van Dortmont van dichtbij op de paal. Even later schoot Van Dortmont over en in de 58e minuut knalde Ruben Keizer net naast.

Na ruim een uur kwam De Fivel weer eens in het strafschopgebied van de Peli’s. In een volkomen ongevaarlijke situatie stuiterde de bal onverwacht op en raakte de hand van Ouakili. De goed leidende scheidsrechter Veldhuizen uit Heerenveen legde de bal op de stip en Cees bij de Leij schoot keurig raak: 1-2.

Na een voorzet van Ruben Keizer kreeg Danny Kremer nog een aardige kans, maar in de 71e minuut werd het zo maar 2-2. Rody Bos had last van de laagstaande zon bij een vrije trap van Jacob Havinga en Geert van der Veen zorgde van dichtbij voor de gelijkmaker.

De Pelikanen ging weer op zoek naar een voorsprong en Daan van Dortmont schoot over na een pass van Ouakili. De af en toe ongrijpbare Danny Kremer werd stevig aangepakt en toen Thomas van der Veen dat in de 80e minuut onreglementair deed, kreeg hij opnieuw geel en moest inrukken.  De Pelikanen probeerde de zege alsnog te grijpen, maar verder dan een aardige kopkans voor Keizer kwam de ploeg uit Appingedam niet.

* De Fivel – De Pelikanen 2-2 (0-1). Danny Kremer 0-1; Jeffrey de Vries 0-2 (strafschop); Cees bij de Leij 1-2 (strafschop); Geert van der Veen 2-2.

No Replies to "De Fivel ontsnapt in duel met Peli"