DRC Phoenix verliest in Dwingeloo

Voor de rugbyers van DRC Phoenix stond er een pittige uitwedstrijd op het programma tegen rugbyclub Dwingeloo. De Drenten zijn vorig jaar enigszins verrassend gedegradeerd uit de tweede klasse en hebben dus veel ervaring op een niveau hoger. Dat werd in de eindstand dan ook wel tot uitdrukking gebracht. De Delfzijlsters verloren met 31-3.

Beide teams konden op volle sterkte aan de confrontatie beginnen. Vanaf de beginfase was het duidelijk dat er voor Phoenix een zware pot op het programma stond. Dwingeloo was vooral in de voorwaartsen erg sterk en de scrum van de Delfzijlsters had het erg zwaar. Het hoge tempo van de thuisploeg gaf de defensie van Phoenix weinig mogelijkheden om te reorganiseren en al snel keken de bezoekers tegen een achterstand aan.

Dwingeloo was de bovenliggende ploeg, maar Phoenix wist langzaam maar zeker onder de druk uit te komen. Een aantal malen stond men in een goede aanvalsstelling, echter door goed verdedigen van de thuisploeg wist Phoenix dit niet uit te buiten.

De tweede helft vertoonde een soortgelijk spelbeeld. Phoenix wist met keihard werken af en toe in scoringspositie te komen. Door het ontbreken aan platform en continuïteit wist men dit ook nu niet in de score tot uiting te brengen.

De gastheren wisten met een aantal tempoversnellingen op de juiste momenten het verschil wel te maken. De enige punten die Phoenix op het bord kreeg kwamen van een succesvolle penaltykick. Met een 34-3 nederlaag werd uiteindelijk de thuisreis aanvaard. Voor DRC Phoenix staat komend weekeinde de volgende kampioenskandidaat op het menu. Dan zal op sportpark Tuikwerd tegen RC Zwolle 1 gespeeld worden. De aanvang is twee uur.

No Replies to "DRC Phoenix verliest in Dwingeloo"