SV Bedum bewijst zichzelf goede dienst

bedumdzoh
Bedumer Robert Bosker (midden) springt hoog op maar zal de bal niet raken. Zijn teamgenoten Frank Roorda (8), René Homan (19) en Arjan van der Veen (17) kijken toe. Namens DZOH zijn (4) en (9) in de buurt (foto: Menne Tillema).

SV Bedum heeft zaterdag op het eigen sportpark een 2-1 zege geboekt op DZOH uit Emmen. Daarmee is het team van trainer René Wollerich op een meer dan verdienstelijke gedeelde derde plek in de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal terug te vinden.

In de eerste klasse was het voor de voetballiefhebber een topdag. De complete top zes kwam tegen elkaar in actie. Koploper HZVV nam het op tegen Broekster Boys (4-1)  en Balk moest met Olde Veste zien af te rekenen (1-1). Voor gastheer Bedum was het zaak om een positief resultaat in het thuisduel tegen DZOH neer te zetten.

De paarshemden doen het goed in de eerste klasse. Op eigen veld werd bijvoorbeeld koploper HZVV onderuit gehaald. Daaruit zou men kunnen opmaken dat de krachtsverschillen niet erg groot zijn.  De afgelopen week klopte het team van trainer René Wollerich VEV ’67 met 1-3 terwijl DZOH met dezelfde cijfers van PKC ’83 wist te winnen.

SV Bedum begon prima aan de wedstrijd en kwam na vijf minuten al op voorsprong. Er werd voorin goed storend werk verricht, waarna Rik van der Hem in staat werd gesteld om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen: 1-0. ‘Daarna speelden we prima. Alles klopte, de aanvallen liepen soepel en eigenlijk hadden we de voorsprong al veel eerder moeten uitbouwen’, vindt Wollerich. Ook DZOH liet zich niet onbetuigd en daardoor kregen de toeschouwers een prima eerste helft te zien. De thuisclub wist de voorsprong te verdubbelen toen Hans Setz uit een voorzet van Nick Boelhouwer scoorde: 2-0.

Een prima stand om mee te gaan rusten, al dachten ze daar bij DZOH natuurlijk heel anders over. Er zullen ongetwijfeld wat harde noten gekraakt zijn tijdens de theepauze, want de Emmenaren kwamen heel anders uit de kleedkamer.

Er was iets meer dan 55 minuten gespeeld toen de Drenten dichterbij wisten te komen. Marwin van der Meer zette namens de bezoekers de 2-1 op het bord. De Emmenaren verhoogden de druk op het doel van SV Bedum, dat flink aan de bak moest maar niet echt in de problemen kwam.

Men wist stand te houden en daarmee was de vierde overwinning van de Noord-Groningers een feit. Voor  DZOH betekende het verlies de vierde nederlaag in deze nog jonge competitie.

Wollerich was na afloop een tevreden man. ‘We hebben goed gespeeld, maar verzuimd onszelf al vroeg in veilige haven te schieten. Qua kansen had het bij rust ook gemakkelijk 4-0 kunnen staan. Nu werd het na de tegengoal nog behoorlijk spannend. Natuurlijk kan de gelijkmaker dan vallen, maar het was niet verdiend geweest.’

* SV Bedum – DZOH 2-1 (2-0 ). Rik van der Hem 1-0; Hans Setz 2-0; Marwin van der Meer 2-1.

No Replies to "SV Bedum bewijst zichzelf goede dienst"