Weer zege voor dames Memesa

De dames van volleybalvereniging Memesa blijven het verrassend goed doen in de eerste klasse B. Deze keer was Smash & Block uit Hoogkerk niet opgewassen tegen de dadendrang van de dames uit Appingedam. Ze wisten de confrontatie met 1-3 te winnen. 

In Hoogkerk moest het vorig seizoen gepromoveerde Memesa het opnemen tegen een vooraf gelijkwaardig ingeschatte tegenstander. Twee plaatsen  en vier punten  was, in het voordeel van Memesa, het verschil op de ranglijst en dus werd een spannende wedstrijd verwacht.

Memesa begon ongeconcentreerd en met onnauwkeurig veldspel aan de wedstrijd. Net als een week eerder hield met name het goede serveren het team uit Appingedam op de been. De passing was aan Damster zijde slecht verzorgd waardoor het spel aanvallend te voorspelbaar was. Dit resulteerde in twee slechte sets waarbij Memesa in de eerste en de thuis spelende ploeg in de tweede aan het langste eind trok. Via 18-25 en 25-16 werd met een gelijke stand aan de derde set begonnen.

Vanaf dat moment waren de dames van Memesa de bovenliggende partij. Met meer enthousiasme en beter verzorgd veldspel bleek men duidelijk de betere in beide sets. Deze werden dan ook redelijk eenvoudig in winst omgezet met de alleszeggende cijfers  16-25 en 17-25. Na vijf wedstrijden staat Memesa op een keurige vierde plaats. Zaterdag speelt Memesa een uitwedstrijd. Dan moet men tegen het op de tweede plaats staande vv Rolde aantreden.

 

No Replies to "Weer zege voor dames Memesa"