Stedum wint moeizaam van VVSV ’09

stedumvvsv
VVSV-er Hielke Mulder is op weg naar de confrontatie met Stedumer Jan Spijk.  Yannick van den Berg (rechts) mag figureren (foto: Menne Tillema).

Stedum heeft zaterdag op het eigen sportpark een moeizame overwinning geboekt op VVSV ’09. De geelzwarten begonnen als favoriet aan het duel, aangezien de thuisclub op de derde plek terug was te vinden, terwijl de Ulrumers in de onderste regionen van de 5e klasse E bivakkeren. De thuisclub trok met 2-1 aan het langste eind, maar eenvoudig ging het niet.

De Ulrummers presteren ondermaats aangezien ze vorig jaar nog nacompetitie voor promotie speelden en zelfs een plaats boven Stedum eindigden. Dit seizoen wil het nog niet vlotten met de Marnebewoners en lijkt het kwartje in veel wedstrijden telkens net de verkeerde kant op te vallen. Stedum presteert dit seizoen goed maar bewees zichzelf vorige week een slechte dienst door van RZ Baflo te verliezen.

Vooraf was duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst zouden gaan. Dit was in grote delen van de eerste helft goed te zien. Dankzij de aanvallende speelstijl lag er veel ruimte op het middenveld dat met regelmaat snel overgestoken werd. Hierdoor golfde het spel op en neer. Stedum had het betere van het spel maar wist in eerste instantie geen kansen te creëren.

Toch kwamen de gastheren op voorsprong. Het niveau was niet bijster hoog, maar de goal van een grote schoonheid. Al combinerend staken Diederik Dijk en Andries de Vries het middenveld over waarna er een hoge bal op Jacco Santing volgde. Santing legde de bal koppend breed op Yannick van de Berg die keeper Wieringa vervolgens met een bekeken schuiver wist te verschalken: 1-0.

Stedum was de rest van de eerste helft voetballend iets beter maar de kansen waren voor de gasten. Inval-keeper Boelie de Sturler wist een vrije trap van Vince van der Veen ternauwernood te pareren en even later kregen de gasten een grote kans op de gelijkmaker. Zwak verdedigen van de thuisploeg op het middenveld zorgde ervoor dat Alfred Venhuizen met een bekeken steekbal alleen op De Sturler af kon gaan. Venhuizen faalde echter jammerlijk waardoor de bal ruim naast ging.

Na rust waren de intenties van VVSV ’09 duidelijk. Vanaf het eerste fluitsignaal zette men hjet team van trainer Leendert Nieborg onder druk. De thuisploeg wist zich hier geen raad mee. Het duurde dan ook niet lang voordat de gelijkmaker viel. Een vrije trap werd kort genomen en verraste Stedum volledig. In eerste instantie brachten Boelie de Sturler en de paal nog redding maar in de scrimmage kon ook Diederik Dijk niet voorkomen dat Alfred Venhuizen de 1-1 op het scorebord wist te zetten. In deze periode was VVSV ’09 veel sterker en was het onder meer dankzij een miraculeuze redding van De Sturler te danken dat de Ulrummers niet uit een vrije trap op voorsprong wisten te komen.

Na een uur spelen ging de storm wat liggen en kwam het initiatief weer bij de thuisploeg te liggen. Robbert Slager nam bij Stedum de plaats van Matthijs Colstee in om nog meer druk op de verdediging van de bezoekers uit te oefenen. Het leverde Stedum in de slotfase ook kansen op, maar het vizier stond niet op scherp. Vooral Diederik Dijk liet een paar behoorlijke kansen liggen.

Toch werd het 2-1. Uitgerekend Diederik Dijk nam het doel nog eens onder vuur. Het leek een kansloos schot maar een verdediger raakte de bal dusdanig dat keeper Wieringa volledig op het verkeerde been stond. Het leer hobbelde in de andere hoek over de doellijn. De vreugde in het kamp van Stedum was groot. VVSV ’09 probeerde het hierna nog wel, maar een echt slotoffensief bleef uit.

Stedum wist drie belangrijke punten binnen te halen, aangezien SGV van Harkstede wist te winnen. Hiermee houden de geelzwarten aansluiting met de top. Voor de Ulrumers lijkt tot dusver geen noemenswaardige rol weggelegd te zijn.

* Stedum – VVSV ’09 2-1 (1-0). Yannick van de Berg; Alfred Venhuizen 1-1; Diederik Dijk 2-1.

No Replies to "Stedum wint moeizaam van VVSV ’09"