Stroeve start kost De Pelikanen punten

pelilycurgus
Doelpuntenmaker Nayim Ouakili van De Pelikanen neemt de bal aan terwijl Remon van Asperen (9) en Marten van der Stoel (7) van Lycurgus toekijken en zich misschien wel afvragen waar het de Damster straks pijn gaat doen.

De Pelikanen heeft in eigen huis met 1-2 van Lycurgus verloren en daarmee geen einde aan de slechte reeks tegen de Stadjers kunnen maken. Het eerste half uur speelde de thuisclub inspiratieloos en na de 0-2 leek een forse nederlaag op komst. De Damsters kwamen echter sterk terug en misten inde slotfase wat fortuin, anders hadden ze er zelfs nog een remise uit weten te slepen.

Zonder Jermaine Bos, Mart Zuidema en Erik-Jan Raangs trad De Pelikanen, in vergelijking met de wedstrijd tegen De Fivel, met drie nieuwe basisspelers aan. Na zes minuten nam Lycurgus al de leiding. Desoriëntatie in de defensie bracht de ijzersterke spits Arvin Knol in balbezit na een voorzet van Bobby Kliphuis. Knol bleef rustig en liet doelman Rody Bos van dichtbij kansloos: 0-1.

Een inzet van Ruben Keizer na een voorzet van Danny Kremer betekende het eerste gevaar van de thuisclub, maar doelman Steven de Haan bracht ten koste van een hoekschop redding. Lycurgus bleef beter voetballen dan de thuisclub halverwege de eerste helft maakte Kliphuis de 0-2 na een mooie actie van de razendsnelle en van Noordwolde overgekomen Anthonie Buist.

De wedstrijd leek beslist, maar de thuisclub rechtte langzaam maar zeker de rug. Na een half uur bracht Bos met een snelle uittrap de bal bij Danny Kremer die na een knappe actie alleen voor De Haan kwam te staan. Hij voorkwam ten koste van een hoekschop de aansluitingstreffer. De corner van Keizer kwam bij Daan de Groot die met een halve omhaal centimeters over de deklat schoot. Vlak voor de pauze werd aanvoerder Erwin Pomstra twee keer uit het oog verloren, maar de diepgaande captain schoot eerst naast en een minuut later strandde hij op de prima reagerende Rody Bos.

Na de thee kreeg De Pelikanen snel hoop op een beter resultaat. Vincent Benesia zette de bal keurig voor en Nayim Ouakili kopte knap raak over de kansloze Steven de Haan. Het was al het tweede doelpunt van de bedrijvige middenvelder, die nog maar kort in het eerste speelt. Nadat Rody Bos een gevaarlijke vrije trap van Gerben Wennemars onschadelijk had gemaakt, schoot de opgestoomde Ruben Kuiper van grote afstand vlak naast de paal.

Trainer Bouma bracht met Joshua Rebel een extra spits en de zwarte parel van de Peli’s beleefde een sterke invalbeurt. In de 70e minuut bracht Ouakili de bal bij Kremer, die door de defensie van de gasten soleerde. De Haan leek hem onreglementair te stuiten, maar arbiter Tjalma uit Farmsum zag er geen strafschop in. Kremer werd aangetikt, maar bleef op de been. Joshua Rebel kreeg een kans, opnieuw na voorbereidend werk van Ouakili en in de 73e minuut was Kremer opnieuw dicht bij de gelijkmaker. De Haan redde ten koste van de zoveelste corner.

Daan de Groot moest na een ingreep op Knol met een ernstig ogende hamstringblessure van het veld en hiermee werd de selectie van trainer Kees Bouma verder uitgedund. Van het geode spel van Lycurgus van de beginfase was niets meer over en Peli dicteerde de wedstrijd. Er kwam nog één grote kans, of eigenlijk twee, maar in één en dezelfde aanval. In de 90e minuut schoot invaller Stefan Jonker (op hagelwitte schoentjes) na een vrije trap van Keizer de bal goed in de hoek, maar De Haan redde . De rebound was voor de verdienstelijk in de basis debuterende Daniel Srowig, maar de bal ging in de kluts over.

Uit beeldmateriaal van een supporter bleek na afloop dat Tjalma voor de actie van de doelman gemakkelijk een strafschop had kunnen geven. Diep in blessuretijd mocht Ruben Keizer in kansrijke positie nog aanleggen voor een vrije trap, maar hij gleed jammerlijk uit.

De eerstvolgende tegenstander van De Pelikanen is HZVV, de onbetwiste koploper in de eerste klasse uit Hoogeveen. HZVV won zaterdag met 0-4 van BCV uit Burgum. Het bekerduel wordt in Appingedam gespeeld. Daarna wacht Aduard.voor de competitie.

* De Pelikanen – Lycurgus 1-2 (0-2). Arvin Knol 0-1; Bobby Kliphuis 0-2; Nayim Ouakili 1-2.

No Replies to "Stroeve start kost De Pelikanen punten"