Tuikwerd blijft onneembare vesting

phoenixzwolle
Wat er ook werd geprobeerd, de Zwollenaren bleken ook niet in staat om DRC Phoenix in eigen huis te kloppen.

Na een ruime nederlaag in Dwingeloo stond dit weekend voor de mannen van rugbyclub DRC Phoenix de thuiswedstrijd tegen rugbyclub Zwolle op het programma. Zwolle is na een verblijf van een flink aantal jaren in de tweede klasse weer terug in de derde klasse. Met een ervaren ploeg als tegenstander stond het jonge DRC Phoenix dus een flinke klus te wachten. Ze kweten zich goed van hun taak, want de gasten werden met een 34-19 nederlaag naar huis gestuurd en dus bleek het sportpark Tuikwerd ook voor hen een onneembare vesting.

Onder schitterende weersomstandigheden zagen de vele toegestroomde supporters een mooie en harde pot rugby. Waar Zwolle de overhand had in de scrum, was het Phoenix dat veel dreigender in de drie kwarten was. De beginfase was zeker voor de thuisclub. Zwolle moest alle zeilen bijzetten om de verdediging dicht te houden.

Het was uiteindelijk een snel genomen penalty halverwege het veld die de verdediging van Zwolle verraste. De snelle mannen in de lijn wisten het overtal goed uit te spelen en uiteindelijk was het Peter Klont die keurig de eerste try voor Phoenix wist te drukken. De conversie werd keurig benut door Albert Kammenga.

DRC Phoenix bleef Zwolle op de huid zitten. De snelle jongens in de lijn sneden als een warm mes door de boter en het was een kwestie van tijd voordat de volgende score zou komen. Een uitstekende line-out waar Erik Kuiper en Joffrey Ramos zich onderscheidden gaf fly- half Rolf Oosterhuis de mogelijkheid om twee verdedigers van zich af te schudden en Lex Ronde in stelling te brengen. Ronde wist op volle snelheid de laatste verdedigers af te schudden en Phoenix een 12-0 te bezorgen. Dit was eveneens de ruststand.

De tweede helft kende een gelijk spelbeeld. Zwolle was een aantal malen dreigend, maar het was DRC Phoenix dat het verschil wist te maken. Keurige try’s van Patrick Trakzel, Dennis Velthuis en Lex Ronde gaven Phoenix een ruime voorsprong. De gastheren vergaten daarna door te drukken.

Zwolle rook bloed en nam het initiatief volledig over. Een drietal snelle tegen try’s gaven de bezoekers weer hoop. DRC Phoenix wist zich in de slotfase te herpakken. Met een laatste offensief werd het verschil weer duidelijk gemaakt. Lennart Boerma wist de score uiteindelijk op 34-19 te brengen en dit was een goede weergave van de krachtsverhoudingen.

Voor DRC Phoenix staat over twee weken een echte krachtproef op het programma. Dan wordt de uitwedstrijd tegen RC Drachten gespeeld, de ploeg die momenteel de eerste plaats bezet in de derde klasse. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 30 november tegen RC De Wrotters uit Gorredijk.

No Replies to "Tuikwerd blijft onneembare vesting"