Appingedam en NEC Delfzijl in evenwicht

appingedamnec
Michiel Verloove deinst verschrikt terug voor het hoog opgetrokken been van Justin de Vries (2).

Appingedam en NEC Delfzijl zijn, onder het oog van ruim vierhonderd toeschouwers en het kunstlicht van het Wellemansportpark, niet tot scoren gekomen. Na ruim negentig minuten voetbal was iedereen het er wel over eens dat de 0-0 eindstand de verhoudingen binnen het veld op een juiste manier weerspiegelden.

Wedstrijden tussen Appingedam en Neptunia waren vaak roemruchte duels, zoals dat ook met Eems Boys het geval was. Erg prettige herinneringen hebben de Damsters niet aan de laatste confrontatie met Eems Boys overgehouden. Ze werden het afgelopen seizoen op eigen veld afgeslacht en zagen de kampioenskansen in rook op gaan.

De aftrap van het duel was pas om zeven uur. Een bijzondere reden daarvoor was er niet. het ging beide clubs kennelijk om het affiche en het aantrekken van de voetballiefhebbers. In die opzet was men aardig geslaagd, want het was alweer wat jaren geleden dat er tussen de vier- en de vijfhonderd toeschouwers langs de lijn waren te vinden.

De fusieploeg begon sterk aan het seizoen, maar viel daarna wat terug. Appingedam daarentegen kwam maar moeilijk uit de startblokken, maar lijkt het lek te hebben gevonden. Een en ander heeft er wel toe geleid dat beide clubs zich in een veld bevinden waar een of twee zeges of nederlagen het verschil kunnen betekenen tussen meedraaien in de top of onderin de kelder bivakkeren.

De liefhebbers kregen een wedstrijd te zien waarin de gasten uit Delfzijl aanvankelijk de beter en gemakkelijker voetballende ploeg waren. Zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Het bleef namelijk bij wat halve schoten. Michiel Verloove en Erwin Noordhoff probeerden zonder succes doelman Jelmer Kiewiet te verschalken.

Veel gebeurde er niet voor beide doelen. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Met een beetje goede wil zou je kunnen zeggen dat NEC Delfzijl in het eerste bedrijf de meeste aanspraak op een treffer kon maken. Dat kwam er echter niet van. Na de thee zat er iets meer evenwicht in het duel en kreeg ook Appingedam mogelijkheden. De meeste opwinding ontstond echter toen Tim de Groot de doorgebroken Jan Douwe Rinsma tegen het gras kwakte. Scheidsrechter Kamstra vond geel wel een passende straf voor de zondaar.

Nadat Doan Ibraimi namens Appingedam voorlangs had gemikt en schoten van Noordhoff en Kris Klasens door Kiewiet onschadelijk waren gemaakt, was eenieder het er wel over eens dat dit duel geen winnaar zou opleveren. Even had het er de schijn van dat het toch nog anders zou lopen toen Doan Ibraimi in kansrijke positie voorlangs schoot en Damster Achmed Mohammed de bal tegen de lat kopte. Er was niemand in de buurt om in de rebound alsnog toe te slaan.

En dus eindigde het duel zonder doelpunten. En toch leken de meeste toeschouwers tevreden huiswaarts te keren. Zij spraken van een terechte uitslag omdat beide teams weinig voor elkaar onder hadden gedaan.

* Appingedam – NEC Delfzijl 0-0

No Replies to "Appingedam en NEC Delfzijl in evenwicht"