Dames Memesa deels overklast

De volleybaldames van Memesa hebben In Groningen tegen Olympia voor de derde keer op rij een nederlaag geleden. Tegen de koploper in de eerste klasse B kwamen de Damster dames duidelijk te kort.

Na twee nederlagen tegen de nummers twee en drie op de ranglijst, waarin wel steeds goed tegenstand geboden kon worden maar nipt met 3-2 verloren werd, stond zaterdag de wedstrijd tegen koploper Olympia op het programma. Met een volledig fitte selectie werd als strijdplan bedacht om een poging te wagen het ook de koploper zo moeilijk mogelijk te maken.

In de wetenschap dat je in een set pas meedoet als je boven de twintig punten scoort werd na afloop pijnlijk duidelijk dat slechts in één set het geval was geweest. Met 25-18/23-25/25-12 en 25-9 kan rustig gesteld worden dat Memesa in drie sets door Olympia werd overklast en blij mocht zijn dat het nog een set en dus een punt mee mocht nemen naar Appingedam.

Daar waar de dames vorige week via verzorgd volleybal en met heel hard werken de tegenstander het heel moeilijk wisten te maken was dezelfde werklust er wel maar liet de uitvoering duidelijk te wensen over. Passend gaven de dames uit Appingedam niet thuis waardoor er geen sprake was van een gedegen aanvalsopbouw. Hiermee werd het Olympia steeds veel te gemakkelijk werd gemaakt. Over het geheel kon gesteld worden dat de dames een off-day hadden terwijl tegen de lijstaanvoerder juist een topdag nodig was.

Na acht wedstrijden staan de dames op de zesde plaats wat op zich een prima prestatie is na de promotie van vorig seizoen. Na drie nederlagen op rij wordt het echter wel tijd dat de verloren vorm van zaterdag teruggevonden wordt en er weer eens een overwinning valt te verwelkomen.

Zaterdag moet om vijf uur in thuishal Eelwerd worden aangetreden tegen de nummer vier op de ranglijst en dat is Emmen. Om verder afglijden te voorkomen zullen de dames er alles aan moeten doen om zoveel mogelijk punten in eigen huis te houden.

No Replies to "Dames Memesa deels overklast"