SC Loppersum komt te laat op gang

loppersumdesz
Rolf Oosterhuis (2) voelt de aanwezigheid van Danny Moorman in zijn rug. Diens teamgenoot Demian Slurink en Lopster Mark van Doorn houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

SC Loppersum heeft de thuiswedstrijd tegen DESZ uit Zwartsluis met 1-3 verloren. Het werd voor het team van scheidend trainer Jaap Danhof een wedstrijd met twee gezichten. Door de nederlaag hebben de Lopsters de aansluiting met de bovenste helft van de ranglijst in 2J een beetje verloren.

De bezoekers konden voor aanvang goede papieren overleggen. Met achttien punten uit negen wedstrijden bezetten de rood-witten de derde plek. Het gat met de nummer één Groen Geel bedroeg vier punten. Met andere woorden, de Sluzigers zouden een overwinning goed kunnen gebruiken om de aansluiting met de kop te behouden. Voor SC Loppersum gold eigenlijk het zelfde, met dat verschil dat winst in ieder geval zou zorgen voor een plek in de middenmoot.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten voor de thuisclub. Ze zagen de gasten veel beter uit de startblokken komen. Voetbaltechnisch was het allemaal beter verzorgd bij de club uit Zwartsluis. Ze maakten het de gastheren dusdanig lastig dat SC Loppersum amper aan voetballen toekwam. Het team van trainer Jaap Danhof miste met name voorin iemand die voor gevaar kon zorgen. Normaliter is dat Rudolf Hidskes, maar de aanvaller is geblesseerd. Nu bleef het bij wat counters die de nodige scherpte misten.

Dat DESZ na ongeveer een kwart wedstrijd op voorsprong wist te komen, was volkomen volgens de veldverhoudingen. Het openingsdoelpunt was van een ongekende schoonheid. De bal werd vanaf de zijkant richting zestien meter gepompt en door Stef raben met de borst gecontroleerd. Hij liet de bal op zijn voet vallen en haalde vervolgens hard uit. Doelman Gert Jan Doff had het nakijken: 0-1. Tien minuten later werd de marge verdubbeld. Een verkeerde inschatting van verdediging en Doff leidde tot de 0-2 van Danny Moorman.

Na de doelwisseling pakte SC Loppersum de wedstrijd iets anders aan. De thuisclub gooide de schroom van zich af en de opbouw van DESZ werd in een vroeg stadium al verstoord. Dat bleek de goede tactiek te zijn. Toch zou het nog tot driekwart wedstrijd duren alvorens een en ander tot het gewenste resultaat leidde. Mark van Doorn was graag verantwoordelijk geweest voor de aansluitingstreffer, maar deze werd door Raben achter de eigen doelman Henrico Abma geschoten: 1-2. Volgens zijn coach Jarrisch Keizer was het ‘een echte spitsengoal.’

Op de Lopster bank begon weer iets van hoop te gloren. Niet ten onrechte, want met wat meer fortuin was de gelijkmaker ook nog gevallen. Nu glipte de tijd de Lopsters door de vingers en moesten er steeds meer risico’s genomen worden. Uiteindelijk werd een goed uitgevoerde counter de gastheren fataal en dat betekende een 1-3 eindstand.

‘Als je de hele wedstrijd bekijkt hadden we misschien wel een gelijkspel verdiend en zou dat ook wel terecht zijn geweest. We hebben ze de eerste helft echter teveel laten voetballen en misten na rust het beetje geluk dat je af en toe ook nodig hebt’, vertelt Danhof.

Zijn collega Jarrisch Keizer, volgend seizoen trainer van de zondagtak van VV  Zuidwolde, had zijn team de klus na de 0-2 moeten klaren. ‘We hebben de kansen daarvoor wel gekregen, maar verzuimd te benutten. Na de thee waren we een stuk slordiger, leden veel balverlies en hadden moeite met het zware veld. Na de aansluiting dachten we nog een heet kwartiertje tegemoet te zullen gaan, maar eigenlijk viel het wel mee.’

Er wacht de Lopsters zaterdag een kluif van formaat als men het tegen Groen Geel moet opnemen. De gedoodverfde kampioenskandidaat en winnaar van de eerste periodetitel verpletterde De Heracliden op eigen veld met maar liefst 0-11.

* SC Loppersum – DESZ 1-3 (0-2). Stef Raben 0-1; Danny Moorman 0-2; Stef Raben (e.d) 1-2; Ajai de Gier 1-3.

No Replies to "SC Loppersum komt te laat op gang"