Scherp Klimaatgroep Stars klopt koploper

RengerstegenBakker
Colin Rengers (rechts) in actie tegen Gerard Bakker Junior. De wedstrijd stond onder leiding van topscheidsrechter Wim Muller (foto: Ivo Lint)

Klimaatgroep Stars kwam begin vorige maand nog een straatlengte te kort in de uitwedstrijd in de eerste divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie tegen Scylla 2 uit Leiden. Zaterdag was het feest in Middelstum tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het keurkorps van trainer Anne Vlieg en coach Gert Stulp speelde messcherp tegen de lijstaanvoerder. Colin Rengers, die zijn talent fantastisch ontwikkelt en nota bene nog steeds junior is, wist weer twee wedstrijden op dit hoge niveau te winnen. Hij was medeverantwoordelijk voor de 6-4 die uiteindelijk op het wedstrijdformulier kwam te staan.

Nestor Jan Tammenga won eveneens twee duels met de eervolle vermelding dat hij knap met 3-0 van Gerard Bakker junior wist te winnen. Hij is de zoon van de bekende trainer Gerard Bakker die Bettine Vriesekoop in de jaren tachtig naar ongekende successen leidde. Henk Jan Wils voegde een punt toe en leverde samen met Jan Tammenga een thriller af in het dubbelspel door een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 zege.

De overwinning van Klimaatgroep Stars betekende niettemin dat Scylla 2 kampioen is geworden in de eerste divisie. Maar omdat het hier de reserves betreft kunnen de Leidenaren niet promoveren naar de eredivisie. klimaatgroep°Stars heeft deze kans nog wel! Met US Amsterdam, SKF Veenendaal delen de Middestummers de tweede plaats op de ranglijst en zal volgende week in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen worden uitgemaakt wie van deze drie teams promoveert naar de eredivisie; een ongekende apotheose.

Klimaatgroep Stars 2, het team dat het kampioenschap nauwelijks nog kan ontgaan in de derde divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie, won zaterdag in Middelstum de streekderby tegen GTTC uit Groningen. Thomas Kuijer die een ongekend goed seizoen doormaakt, en een van de talenten uit de kweekvijver van de stichting talentontwikkeling toptafeltennis Groningen, moest na lange tijd een partij inleveren. Erik Mulder speelde aan de kant van de Groningers erg goed en wist in Middelstum al zijn partijen te winnen.

Jan Thews, afwezig vanwege studieverplichtingen, werd vervangen door Harry Kruizenga die in het derde team van de Middelstummers speelt. Kruizenga deed dat goed door van Rutger Lammerts te winnen. Thomas Kuijer en Baghram Gerami pakten ieder twee partijen en het dubbelspel. De 6-4 overwinning was hiermee een feit. Komend weekeinde gaan de reserves van de Middelstummers op bezoek bij Blauw Wit in Almelo en zijn er slechts twee punten nodig om het kampioenschap in de derde divisie in de wacht te slepen en naar de tweede divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie te promoveren.

Net als de heren waren de dames van Klimaatgroep Stars uitstekend op dreef in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Eline Gras, Anine Stegeman en Linda van der Veen lieten bijna niets aan het toeval over tegen Trias uit Twello. Een troost voor de dames uit Twello was slechts een overwinning van Maria Groothedde op Anine Stegeman waardoor er na drie uur tafeltennis een 9-1 eindstand in het voordeel van Klimaatgroep Stars op het scorebord stond. Met deze prima zege verstevigt Klimaatgroep Stars de vijfde positie op de ranglijst in de tweede divisie van de landelijke dames tafeltenniscompetitie.

No Replies to "Scherp Klimaatgroep Stars klopt koploper"