Scheidsrechter ‘niet lekker’, duel gestaakt

De Pelikanen mag binnenkort nog een keer naar Grijpskerk om de plaatselijke club te bestrijden op het mooie kunstgrasveld. Scheidsrechter Visser uit Damwoude stopte er na drie kwartier mee omdat hij zich niet lekker voelde en het ‘hem zwart voor de ogen’ werd. De thuisclub nam na  een gelijk opgaande eerste helft een 1-0 voorsprong mee de kleedkamers in.

Voor het eerst dit seizoen in een competitiewedstrijd stond Niels Dijkstra in de basis. Hij verving de geblesseerde Ruben Keizer. Ook Stefan Jonker en Jermaine Bos ontbraken in vergelijking met het duel van een week eerder. Voor hen keerden de herstelde Daan de Groot en de weer beschikbare Nayim Ouakili terug. Bij Grijpskerk begon vedette Erwin Smit op de bank vanwege een trainingsachterstand. Verder was het team van trainer Buikema compleet.

Na vijf minuten viel er al een grote kans voor de bezoekers te noteren. Na een mooie pass van Ouakili was de snelheid van Danny Kremer de verdedigers van de thuisclub te veel, maar de goed uit zijn doel gekomen Erik ’t Hoen redde. Even later werd een kansrijke aanval via een overtreding op Danny Kremer hardhandig onderbroken door Cedric Eeuwema, die de arbiter dankbaar mocht zijn dat het bij een vrije trap bleef.

Na een klein kwartier voetballen de eerste kans voor de thuisclub, maar topscorer Tije van der Hoek schoot in vrije positie naast. Even later was het wel raak. Jarwin Bouma brak door op rechts en Ron Stoutmeijer was het centrum van De Pelikanen te snel af en tikte van dichtbij in: 1-0.

De Pelikanen ging niet bij de pakken neerzitten en na een voorzet van Ruben Kuiper kreeg Daan van Dortmont een mooie schietkans. Zijn trap ging naast de veste van de goed keepende ’t Hoen.  Na een vrije trap van Niels Dijkstra kopte Daniel Srowig van dichtbij op doel, maar gehinderd door de verdedigers was zijn inzet te zacht.

In de 25e minuut een fraaie aanval van de gasten, die werd afgesloten met een knappe actie van Kremer die alleen voor de Grijpskerk-doelman verscheen. De bal leek onder hem door te gaan, maar ternauwernood hield de doelman zijn ploeg aan de leiding.

Daarna was Grijpskerk een paar keer dichtbij  een tweede goal. Rody Bos redde knap in twee keer na een corner, maar kreeg bij deze actie wel weer last van zijn lies. Stoutmeijer miste in de 36e minuut een goede kans en een minuut later was Wiebe Loonstra gevaarlijk na een vrije schop.

Meer wapenfeiten vielen er niet te noteren. De goed leidende Visser gaf direct na zijn laatste fluitsignaal van de eerste helft aan dat hij niet verder kon en beide ploegen konden teleurgesteld gaan douchen. Doelman Rody Bos van De Pelikanen was, als gevolg van fysieke klachten, niet ontevreden met het vroegtijdige einde.

* Grijpskerk – De Pelikanen 1-0 (gestaakt). Ron Stoutmeijer 1-0.

No Replies to "Scheidsrechter 'niet lekker', duel gestaakt"