Rood, geel en puntverlies Holwierde

holwierdebaflo
Vijfdeklasser Holwierde heeft in eigen huis een 0-2 nederlaag geleden tegen Rood Zwart Baflo. In het begin van dit seizoen wist de ploeg van trainer Eddy Tuik de eerste confrontatie met 1-2 te winnen. Het duel werd na een dik uur spelen enige tijd gestaakt omdat de gemoederen iets te verhit waren geraakt. In totaal vielen er acht gele en drie rode kaarten.

De gasten lieten van meet af aan zien dat ze voor de winst waren gekomen. De aanvallen zagen er goed verzorgd uit en vormden een plaag voor de Holwierder defensie, die af en toe hard ingreep. Scheidsrechter Roos uit Gasselte liet de charges vooralsnog onbestraft.

Halverwege het eerste bedrijf leken de roodzwarten op voorsprong te komen. Reinout Geuze mocht richting doelman Joeri Oosting vertrekken en besloot de mee opgekomen Chris ten Boer de eer van de openingstreffer te gunnen. Dat had hij beter niet kunnen doen, want laatstgenoemde werd wegens buitenspel terug gevlagd en -gefloten. Holwierde deelde af en toe wat plaagstootjes uit, maar het meeste gevaar kwam van de gasten. Gescoord werd er voor de pauze echter niet en dus moesten de goals na de thee vallen.

Daar leek Rood Zwart Baflo zich het meest van doordrongen. De bezoekers zochten zonder veel omhaal het strafschopgebied van Holwierde op. Ook nu moesten de gastheren vaker dan hen lief was aan de noodrem trekken.

Na een duel in het strafschopgebied lag de bal ineens op de stip omdat scheidsrechter Roos een handsbal van Holwierder Nick Dekker had gezien. Melvin Folkerts voltrok vanaf elf meter het vonnis en zette zijn ploeg op 0-1. Kansen om de score te verdubbelen waren er voldoende, maar leverden niet het gewenste resultaat op.
Het was overigens niet de dag van Dekker, want nadat hij zijn tweede geel had gezien, kon hij vroegtijdig gaan douchen. Dat was volgens zijn coach Eddy Tuik overigens volkomen onterecht omdat iemand anders de overtreding had begaan waarvoor Dekker werd gestraft.

Holwierde stroopte de mouwen nog een keer op en probeerde de gelijkmaker te forceren. Met veel overtuiging ging dat niet en ook de defensie van de Bafloërs wilde niet van wijken weten. En toen was er dat opstootje tussen Mischa Meinema en Yirsan Bouman. Meinema kreeg rood voorgehouden en Bouman ging vrijuit.
De bal werd een tweede keer op de stip gelegd, maar het nemen van de strafschop zou even op zich laten wachten. De arbiter vond het nodig om een afkoelingsperiode van tien minuten in te gelasten. Die periode was kennelijk voldoende om alle neuzen weer de goede kant op te krijgen.

Het duel werd hervat met de strafschop voor Rood Zwart Baflo die ook nu door Melvin Folkerts werd verzilverd: 0-2. Ook Thijs Stoppels haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij ging op het middenveld in de fout en kreeg rechtstreeks rood. En toen stonden er nog negen Holwierders in het veld tegen tien Bafloërs. Aan de stand veranderde echter niets meer.

‘We konden Rood Zwart Baflo in de eerste helft niet bijbenen. Na de rust hebben we de verkeerde agressiviteit getoond’, aldus Tuik die vrijwel zeker ook volgend seizoen bij Holwierde blijft. ‘Het is officieel nog niet bekend, maar ik ga er wel van uit dat ik het nieuwe seizoen hier actief ben.’

* Holwierde – RZ Baflo 0-2 (0-0). Melvin Folkerts 0-1 (str.sch); Melvin Folkerts 0-2 (str.sch)

No Replies to "Rood, geel en puntverlies Holwierde"